Despre noi Orar Noutăți Acte normative Transparența decizională Merite Galerie Contacte

Noutăți

Pagina principală
Adăugat la 08-07-2024

Academia Basarabiei - Program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limba română”


Fiecare provocare ne oferă oportunitatea de a deveni mai buni, mai puternici și mai uniți. Luna lui cuptor a venit cu o provocare frumoasă pentru 50 de profesori care au participat recent în proiectul „Academia Basarabiei - Program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limba română”, organizat de Universitatea de Stat din Moldova și AGIRoMd, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Acest program, desfășurat în perioada 4-7 iulie 2024, a avut ca scop consolidarea legăturilor culturale și educaționale dintre România și Republica Moldova, oferind un cadru propice pentru schimbul de experiențe și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. „Academia Basarabiei” și-a propus să îmbunătățească colaborarea între profesorii de pe ambele maluri ale Prutului, creând oportunități de dialog și învățare reciprocă. Din partea Liceului Teoretic „Miron Costin” din orașul Florești a participat domnul Sergiu Boldirescu, profesor de istorie, religie și dezvoltare personală.
Acest program a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării profesionale a profesorilor implicați. Prin intermediul workshop-urilor și sesiunilor de formare, participanții au avut ocazia să exploreze noi metodologii didactice, să împărtășească experiențe cu alți profesori și să își lărgească orizonturile educaționale.
„În cadrul Academiei am fost implicat în diverse activități care ne-au oferit perspective noi asupra predării istoriei și limbii române. De asemenea, în cadrul programul au fost abordate teme de actualitate educațională, paneluri de discuții, pachete cultural-turistice și vizite culturale și istorice relevante datorită locației în care s-au desfășurat activitățile Academiei, toate acestea contribuind la îmbogățirea cunoștințelor noastre și la dezvoltarea abilităților noastre pedagogice”, a relatat Prof. Sergiu Boldirescu.
Prin participarea la Academia Basarabiei, profesorii au demonstrat un angajament față de excelența în educație și un interes continuu pentru îmbunătățirea metodologiilor de predare. Experiențele acumulate în cadrul acestui program vor fi cu siguranță valorificate în activitatea didactică, astfel contribuind la formarea unor elevi mai bine pregătiți și mai motivați. Proiectul „Academia Basarabiei” se dovedește a fi o inițiativă esențială pentru dezvoltarea profesională a profesorilor, întărind legăturile dintre România și Republica Moldova și promovând un schimb cultural și educațional benefic pentru ambele părți. Academia Basarabiei, ediția I, desfășurată în perioada 4-7 iulie de către Universitatea de Stat din Moldova și AGIRoMd, a luat sfârșit.
La finalul ediției I, putem afirma că Academia Basarabiei este un moment de mândrie și inspirație. Am învățat, am crescut și am legat prietenii care ne vor însoți pe tot parcursul vieții. Academia Basarabiei este un succes și totodată începutul unei călătorii extraordinare. Mulțumim mult, Dnei Mariana Marin, președinta AGIRoMd și tuturor celor care au contribuit la desfășurarea acestui eveniment minunat! Reverențe, domnule Igor Șarov, președinte al Academiei Basarabiei, pentru inspirația de a crea acest program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limba română.

Adăugat la 21-06-2024

Concurs de admitere în clasa a X-a la IPLT "Miron Costin"


IPLT "Miron Costin" din Florești organizează concursul de admitere în clasa a X-a, pentru profilurile umanist și real, pentru anul de studii 2024-2025. Perioada de depunere a actelor pentru înscriere:
6 iulie - 10 august 2024
Concursul se va desfășura în două etape:
Etapa I: 6 - 25 iulie 2024:
6 - 15 iulie 2024: depunerea actelor pentru înscrierea la concurs
17 - 19 iulie 2024: concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs) 20 iulie 2024: anunțarea rezultatelor concursului de admitere
Etapa II: 1 - 10 august 2024:
1 - 4 august 2024: depunerea actelor pentru înscrierea la concurs
5 august 2024: concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs)
6 august 2024: anunțarea rezultatelor concursului de admitere
Actele necesare pentru înscriere: ✔️ Cererea candidatului
✔️Copia buletinului de identitate
✔️ Certificatul de studii gimnaziale original și copie Certificat medical F-086
✔️ 4 poze 3x4
Pentru informații suplimentare, apelați: Telefon: 025021271
Email: liceulmiron.costin@gmail.com
Website: https://mironcostin.md/
Adresă:
Orașul Florești, str. Ion Creangă 3
IPLT "Miron Costin" este o școală cu o tradiție îndelungată și o reputație excelentă. Oferă elevilor o educație de calitate, care îi pregătește pentru succes în învățământul superior și pe piața muncii. Concursul de admitere este riguros, dar elevii care sunt motivați și talentați vor avea șansa de a obține un loc la una dintre cele mai bune școli din Florești. Vă invităm să vă înscrieți la concursul de admitere și să faceți parte din comunitatea IPLT "Miron Costin"! De ce să alegeți IPLT "Miron Costin"? ✔️Profesori calificați și dedicați
✔️O gamă largă de programe educaționale
✔️ Un mediu de învățare stimulativ și prietenos
✔️ Oportunități de a participa la diverse activități extracurriculare
✔️ O comunitate de elevi și profesori suportivă
IPLT "Miron Costin" - O alegere bună pentru viitorul tău!

Adăugat la 29-05-2024

Școala securității - Împreună reducem riscurile


La 28-29 mai 2024, echipa "Pyro" a instituției noastre, formată din elevi de clasa a X-a, a participat la concursul anual "Școala securității - Împreună reducem riscurile", organizat în parteneriat cu IGSU Florești. La această ediție din 2024, din cele 9 echipe înscrise, Pyro s-a clasat pe locul 4, fiind recompensată cu o diplomă pentru implicare și participare activă. Elevii au demonstrat curaj și cunoștințe bine formate în prevenirea și diminuarea riscurilor cotidiene și a situațiilor de urgență. Concursul le-a oferit ocazia de a-și îmbunătăți pregătirea pentru calamități și dezastre naturale, evidențiind competențele lor în gestionarea riscurilor.

Adăugat la 27-04-2024

Ziua tricolorului


Sub îndrumarea dedicată a doamnei Ala Colesnic și a doamnei Tatiana Ulla, elevii din IPLT "Miron Costin" Florești au susținut o zi tricolorului de excepție, chiar și în condițiile unei vremi nefavorabile. Dansurile lor pline de grație, poeziile încărcate de patriotism și cântecele mărețe au reușit să încânte inimile publicului prezent pe piața centrală. Membrilor Consiliului Raional li s-au adresat cuvinte de apreciere pentru sprijinul neîncetat, iar participarea DGE Florești a adus un plus de solemnitate evenimentului. Organizatorilor li se adresează sincere mulțumiri, iar elevilor le transmitem recunoștința noastră pentru curajul de a participa în ciuda vremii reci și înnorate. A fost o zi de sărbătoare și solidaritate, în care comunitatea a celebrat cu mândrie tricolorul național.

Adăugat la 29-03-2024

Masterclass de Ciocolată


Ciocolata este preparată din fructul Theobroma cacao, provenit de la un copac tropical al cărui nume în greacă înseamnă „hrana zeilor”. Această delicatesă nu doar încântă papilele gustative, ci și aduce numeroase beneficii pentru sănătatea inimii și a creierului. În cadrul unei activități educative și interactive, în jur de 35 de copii din cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic “Miron Costin” au avut ocazia să descopere aceste aspecte fascinante despre ciocolată și alte secrete culinare. Această inițiativă face parte din proiectul “Alimentează-te, cu sens! - Sporirea calității nutriționale în vederea asigurării unui regim alimentar sănătos pentru 1000 de copii din zonele rurale ale Republicii Moldova”, implementat de Asociația Obștească “Katalyst” în parteneriat cu ChildFund Germania și cu sprijin financiar din partea Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Felicitări organizatorilor pentru această inițiativă valoroasă! Astfel de activități nu numai că aduc cunoștințe noi și interesante copiilor, dar și contribuie la promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat în rândul tinerilor din comunitate.

Adăugat la 28-03-2024

Haideți, fetelor

La data de 28 martie 2024, în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic "Miron Costin", s-a desfășurat activitatea intitulată "Haideți, fetelor", organizată de către Consiliul Elevilor. Scopul acestei activități a fost să formeze spiritul de echipă și să dezvolte potențialul creativ/artistic al elevilor.
Au avut loc numeroase probe în cadrul cărora fiecare echipă trebuia să-și demonstreze valoarea spiritului, frumuseții și inteligenței feminine. Probele au fost următoarele:

 1. Prezentarea;
 2. Proba artistică;
 3. Proba de inteligență;
 4. Proba Bubulina-Gospodina;
 5. Proba machiajului și prezentarea fotomodelului

Toate cele trei echipe au muncit și au demonstrat colaborarea în echipă, însă doar una a fost în cele din urmă învingătoare. Aceasta a fost clasa a 8-a "A", care s-a clasat pe locul I, clasa a 8-a "C" pe locul II și clasa a 8-a "B" pe locul III. Toți elevii și-au pus în valoare talentele și spiritul de echipă, iar munca depusă în pregătirea pentru această activitate a fost remarcabilă.

Adăugat la 23-03-2024

Importanța unei alimentații echilibrate


"Importanța unei alimentații echilibrate pentru o viață sănătoasă"a fost genericul atelierului de lucru organizat astăzi, 23.03.2024, în incinta IPLT ,,Miron Costin” Florești. În jur de 20 copii au avut posibilitatea de a discuta сu trainerul Cristina Balan despre cum alimentația poate influența starea de sănătate și cum copii pot adopta obiceiuri sănătoase și echilibrate pe termen lung.
Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului “Alimentează-te, cu sens! - Sporirea calității nutriționale în vederea asigurării unui regim alimentar sănătos pentru 1000 de copii din zonele rurale ale Republicii Moldova” implementat de Asociația Obștească “Katalyst” în parteneriat cu ChildFund Germania și sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.
În calitate de parteneri ai acestui proiect IPLT ,,Miron Costin” Florești își propune să contribuie la îmbunătățirea alegerilor alimentare sănătoase în rândul copiilor și promovarea unui consum responsabil de fructe și legume.

Adăugat la 21-03-2024

Împătimiți de Poezie.


În atmosfera plină de pasiune pentru poezie, la 21 martie 2024, în incinta IPLT "M. Costin", s-a desfășurat un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Poeziei. În cadrul acestuia, elevii au participat la un concurs organizat de Consiliul de Elevi al instituției, reunindu-se cu dragoste pentru versuri în biblioteca școlii. Fie că au prezentat creații proprii sau au recitat lucrările unor poeți consacrați, emoțiile au fost intense și inefabile. Versurile au adus în prim-plan talentul, pasiunea și aspirațiile lor, oferind o experiență deosebită care a înălțat sufletele participanților către culmile artei poetice. Este un moment ce a marcat comunitatea școlară cu frumusețea și profunzimea sa.

Adăugat la 01-03-2024

1 Martie așa începe la noi


Elevii din Consiliul Local de Elevi al Institutului de Învățământ "M. Costin" din Florești au adus o rază de lumină și căldură în comunitatea lor în acest 1 Martie prin distribuirea mărțișoarelor. Echipa din cadrul consiliului a organizat un eveniment special, dedicat tradiției românești a mărțișorului. Cu zâmbete largi și inimi pline de bucurie, elevii au împărțit mărțișoare în oraș, aducând un zâmbet pe fețele locuitorilor. Gestul lor nu a fost doar unul simbolic, ci a avut un impact profund asupra comunității sociale, întărind legăturile dintre elevi și cetățeni. Astfel, prin implicarea lor activă, elevii au demonstrat că pot fi agenți ai schimbării și ai bunăstării în societatea lor.
Primavară frumoasă tuturor!🎁

Adăugat la 24-02-2024

Dragobete 2024


La 23 februarie 2024 în incinta IPLT "Miron Costin" Florești, tradițional, s-a desfășurat Dragobete. Este o activitate mult așteptată de toată comunitatea școlară, în special de elevii claselor IX-XII, care își testează potențialul cognitiv, dar mai cu seamă cel artistic și creativ. Conform regulamentului, îndrăgostiții au fost supuși diverselor probe - muzică, dans, teatru etc. Timp de o lună cu toții au demonstrat o muncă asiduă în echipă în care s-au reliefat colaborare, înțelegere, receptivitate, toleranță, susținere și încurajare pentru ca în rezultat să se evidențieze cu un rezultat deosebit Râșneac Anastasia și Naclițchi Denis locul I, după care au urmat Voloșciuc Damiana și Cotovici Sergiu pe locul II, Golovatîi Alina și Ungureanu Nicolae care s-au plasat pe locul III, iar Vîzîi Anastasia și Lungu Alexandru s-au plasat pe locul al IV-lea. Elevii au fost evaluați de către un juriu format din 5 membri (2 profesori și 3 elevi din consiliu), care de fiecare dată și-au argumentat punctajul.
Pe tot parcursul serii a predominat o stare incendiară de bună dispoziție, veselie, glumă și voie bună.

Adăugat la 30-01-2024

Rolul așteptărilor părinților în reușita școlară


Acesta a fost subiectul seminarului interactiv desfășurat la Institutul de Perfecționare a Limbii și Literaturii Române "M. Costin" din Florești, în data de 30 ianuarie 2024. Lucrările seminarului s-au desfășurat în parteneriat cu părinții claselor V-VII și departamentele academice și disciplinare ale Consiliului Elevilor al instituției. Ambele părți au acceptat provocările directorului adjunct pentru educație, A. Colesnic, și ale psihologului N. Zamirovschii. În procesul de lucru, s-au identificat factorii care contribuie la o reușită bună și foarte bună a copilului, precum și cauzele nereușitei.
Prin diverse metode de lucru, părinții și elevii au definit reușita școlară și rolul acesteia în formarea tânărului, au analizat diverse situații și au venit cu soluții concrete în situații critice. S-au familiarizat cu strategiile prin care părinții pot stimula în mod corect motivația copilului pentru a asigura o reușită bună. În final, atât părinții, cât și elevii au concluzionat că nu doar școala este unică responsabilă pentru reușitele și nereușitele elevilor. Rolul familiei este primordial în dezvoltarea personală, socială și emoțională a elevului.

Adăugat la 24-12-2023

Succes remarcabil la Campionatul Raional de Volei


În data de 23 decembrie 2023, IPLT "Miron Costin" a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție, Campionatul Raional de Volei, care a reunit echipele de volei din mai multe instituții de învățământ din zonă. Competiția a fost un prilej de manifestare a spiritului sportiv și a abilităților de echipă ale participanților.
Printre echipele participante s-au numărat reprezentanții Școlii Sportive Florești, Ștefăneși, Prajila, Zăluceni, IPLT "Miron Costin" și Școala Profesională. Fiecare echipă a adus cu sine determinare, pasiune și dorința de a excela în această competiție de volei, oferind astfel publicului prezent un spectacol plin de intensitate și emoție.
Una dintre echipele care a strălucit în mod deosebit în cadrul acestui campionat a fost echipa de fete a IPLT "Miron Costin". Cu o prestație remarcabilă și o sincronizare impresionantă, aceste tinere sportive au reușit să cucerească inimile spectatorilor și să ocupe meritat locul întâi în clasamentul general. Performanța lor a fost o dovadă a muncii susținute în sala de antrenament și a determinării de a se ridica la înălțimea așteptărilor.
De asemenea, echipa de băieți a IPLT "Miron Costin" nu s-a lăsat mai prejos și a dovedit că talentul și abilitățile lor pot concura la cel mai înalt nivel. Cu o prestație solidă, băieții au reușit să obțină un meritat locul trei în clasamentul general, demonstrând că școala lor este o pepinieră de talente în acest sport.
Campionatul Raional de Volei de la IPLT "Miron Costin" a fost nu doar o competiție sportivă, ci și o oportunitate de a promova spiritul echipei, fair-play-ul și dezvoltarea personală prin sport. Evenimentul a adus împreună comunitatea locală, elevii, părinții și profesorii, consolidând legăturile sociale prin intermediul pasiunii comune pentru volei sub arbitrarea domnului Ion Bogdan și Pantaz Serghei, profesori de educație fizică în IPLT "Miron Costin". Campionatul Raional de Volei de la IPLT "Miron Costin" rămâne un moment de referință în istoria sportului școlar, evidențiind importanța implicării în activități sportive pentru formarea unei tinere generații sănătoase și motivate.

Adăugat la 24-11-2023

Traista cu sănătate


Astăzi s-a dat răspuns provocării ”Traista cu sănătate” venită din partea DGE Florești. Doamnele Balan Cristina- profesoară de Educație Tehnologică și Donos Ludmila -Prpfesoară de biologie, au antrenat elevii în mai multe activitîți de promovare a stilului alimentar sănătos în rândurile elevilor. Misiunea prinsipală a fost de a informa elevii și cadrele didactice despre comportamente sănătoase privind alimentația și stilul de viață promovând tradițiile culturale în realizarea stării de bine și prevenirea obezității și bolilor cronice.
Obiectivele activităților au fost următoarele:
✔️ Să promoveze consumul de alimente sănătoase.
✔️ Să promoveze activitatea fizică.
✔️ Să consilieze elevii supraponderali să-și gestioneze greutatea.
✔️ Să povoace elevii în proiecte de cercetare legate de sănătate printre grupurile școlare de elevi.
✔️ Să promoveze tradiții culinare care pot duce la formarea unor comportamente sănătoase.
Elevii au dat dovadă de conștiinciozitate privind alimentația sănătoasă, astfel sperăm să observăm corectări curânde privind stilul lor alimentar.

Adăugat la 24-11-2023

🌟 Ploaia de stele 🌟


Ploaia de Stele 🌟- o activitate în care se valorifică arta și se descoperă talente. La 23 noiembrie în IPLT ”Miron Costi” a plouat cu foarte multe steluțe. În scenă s-au prezentat elevi împătimiți de artă. O activitate în care s-a dansat, s-a cântat, s-a recitat și s-au descoperit viitorii actori.
Consiliul de elevi i-a întrunit pe cei mai talentați copii din școală într-o cursă artistică în care fiecare și-a demonstrat competențele în genul de artă respectiv. Frumosul niciodată nu a încăput într-o definiție concretă, dar oricum juriul a evaluat concurenții după niște criterii bine stabilite din timp, argumentându-și punctajul acordat. Indiferent de locurile ocupate în concurs, armonia a dominat atât în scenă cât și in mediul spectatorilor.
Cei mai deosebiți dansatori au fost elevii clasei V-a B care s-au plasat pe locul I🥇. Locul II🥈 a fost acordat clasei a VII-a A, locul III🥉 - clasa a VII-a B. Ciumac Ana- Maria a uimit publicul prin creația proprie (vers) și s-a plasat pe locul I🥇, iar pe locul II🥈 la același gen al artei a fost eleva cl. IX- a B Voloșciuc Damiana. Calități de adevărat actor în scenă au demonstrat elevii cl. IX - a B Golban Maria- Daniela și Cotovici Sergiu care s-au plasat pe locul I🥇, iar trupa de actori ai clasei VIII-a B (Gadibadi D., Ghimpu D.,Groza m., Ciumac N., Folesteanu D.) - locul II🥈. Cei mai mulți concurenți s-au prezentat la muzică. Raileanu Vlada și Berezovschi Polina au impresionat publicul cu vocea sa și s-au plasat pe locul I🥇. Brasnuev Mihail - locul II🥈 și elevele Chetrari Maria-Elena, Tataru Patricia, Guranda Camelia - locul III🥉.
Mult succes elevilor participanți în viitoarele competiții artistice! Ploaia de stele Video

Adăugat la 18-11-2023

Balul Bobocilor 🐤🐤 2023


La 17 noiembrie 2023 în incinta IPLT ,,MIron Costin,, , tradițional, s-a desfășurat Balul Bobocilor. Este o activitate mult așteptată de toată comunitatea școlară, în special, de elevii de liceu (clasele X -a A 🐤, B🐤, C🐤) care își testează potențialul său cognitiv, dar mai cu seamă cel artistic și creativ. Conform regulamentului boboceii au fost supuși diverselor probe - muzică, dans, teatru etc. Au fost ghidați în pregătiri de către colegii mai mari din clasele XI - A, B, C. Timp de o lună cu toții au demonstrat o muncă asiduă în echipă în care s-au reliefat colaborare, întelegere, receptivitate, toleranță, susținere și încurajare pentru ca în rezultat să se evidențieze cu un rezultat deosebit clasa a X-a A,- locul I, dupa care au urmat clasa a X-a C - locul II și clasa a X-a B s-au plasat pe locul III. Elevii au fost evaluați de către un juriu format din 7 membri (3 profesori și 4 elevi ai claselor XII), care de fiecare dată și-au argumentat punctajul. Pe tot parcursul serii a predominat o stare incendiară de bună dispoziție, veselie, glumă și voie bună.🐤🐤🐤

Adăugat la 31-10-2023

Târgul de toamnă 2023


tmosferă de poveste la sărbătoarea ,,Târgul Toamnei", organizată la Liceul Teoretic Miron Costin! O zi cu multă aromă de toamnă🍁 și un tablou multicolor pentru amintiri prețioase. O zi cu multe zâmbete, voie bună, cu profesori minunați și dedicați, cu părinți implicați și copii fericiți. 🍁O zi în care administraţia instituţiei, toate cadrele didactice, împreună cu copiii, părinții și bunicii au sărbătorit o minunată poveste de Toamnă.
🌸Mulțumim tuturor pentru implicare, pentru buna organizare, pentru atmosfera veselă de sărbătoare, pentru toate activităţile creative inspirate cu dragoste pentru fiecare și bucuria tuturor de a participa la această minunată sărbătoare destinată târgului de toamnă, care cu siguranţă va avea un impact asupra atitudinii grijulie a copiilor față de bogățiile plaiului nostru și autenticele valori, îndeosebi pentru elevii clasei a V-a ,,B", care s-au implicat la maxim, fiind dirijaţi și ghidaţi de stimata doamnă dirigintă, Irina Savca, care se dedică sută la sută copiilor noștri, un adevărat mentor și profesor desăvârșit, un exemplu de muncă asiduă, dăruire și perseverenţă, profesionalism, modestie și curaj, intelegenţă, cultură și omenie.
🌸Mulţumim organizatorilor, dnei Tatiana Moscalu, dnei Ala Colesnic, dnei Tatiana Ulla și tuturor cadrelor didactice pentru această sărbătoare frumoasă și alte evenimente, care îi inspiră pe copiii noștri și împreună trăiesc emoţii frumoase de bucurie, plăcere și satisfacţie.
VACANŢĂ frumoasă tuturor, binecuvântată cu sănătatate, pace și liniște sufletească !🍁🍁🍁

Adăugat la 19-10-2023

Întâlnire de suflet cu Aurelian Silvestru


Astăzi, 19 octombrie 2023 IPLT, Miron Costin, a găzduit un eveniment de amploare. Am fost onorați de prezența scriitorului Aurelian Silvestru , profesorii de limba română (zona II), reprezentantul DGE Florești D-na Toderaș Liliana, Șefa de secție a Bibliotecii Naționale "I. Creanga" Chișinău, Harea Maria, bibliotecarii BPO "I.Creangă", dar și Biblioteca pentru copii din incinta CR Florești. O activitate de suflet, cu o nuanță valorică relevantă în care instituția noastră se remarcă de fiecare dată în cadrul Campaniei naționale, "Să citim împreună" ghidată de prof. de l. română S. Gadibadi.
Prin recitalul de versuri, melodii interpretate, înscenări, prin întrebările acordate scriitorului de către elevi, cărțile procurate de către copii, se reliefează faptul că totuși tânăra generație lecturează, sunt inspirați de înaltele valori și de patrimoniu cultural al țării. Îndemnul scriitorului de a lectura a lăsat amprente benefice în sufletele copiilor pentru că anume o carte, consideră Dumnealui, îl face pe om mai bun și mai fericit.
Un sincer mulțumesc organizatorilor și Comisiei metodice Limbi și comunicare pentru conlucrare și munca depusă în echipă pentru organizarea acestui eveniment deosebit.

Adăugat la 12-10-2023

Rolul psihologului în sistemul educativ - masă rotundă cu membrii Consiliului de părinți


La 11 octombrie 2023 în incinta IPLT Miron Costin, a avut loc o masă rotundă a Consiliului părinților pe grupe școlare de elevi organizată de directoarea-adjunctă pe educație Ala  Colesnic și psihologul Nadejda Zamirovschi. Părintii au fost familiarizați cu proiectul de activități pentru 2023-2024 în cadrul parteneriatului Familie-Școală, a fost ales Consiliul Reprezentativ al liceului pentru anul curent, iar primordial în ordinea de zi a fost subiectul  ”Rolul psihologului în sistemul educativ” . În prezentarea respectivă dna Zamirovschi a reliefat activitatea psihologului în procesul educativ, a menționat diferența dintre consilierea educativă de cea psihologică, prin argumente concrete a accentuat care sunt beneficiile consilierii psihologice pentru elevi. La fel părinților li s-a propus chestionare de opinie referitor la atitudinea personală față de procesul educativ din instituție, iar pentru un mediu mai degajat și un test de personalitate în care fiecare părinte s-a regăsit în situațiile propuse. Un număr impunător de părinți s-au făcut cointeresați de reușita, mediul și viața școlară a propriului copil. Numai printr-o colaborare productivă și constructivă vom avea succese frumoase în educarea și dezvoltarea armonioasă a tinerii generații.

Adăugat la 21-09-2023

Ziua Păcii


A plouat cu pace și armonie în dimineața zilei de 21 Septembrie în curtea IPLT,,Miron Costin,,Florești. Elevii au elogiat Pacea. Aceasta valoare supremă a omenirii a dăinuit pe tot parcursul zilei prin versuri, cântece, produse creative - picturi, desene, compoziții decorative. Porumbeii și-au desfăcut larg aripile în văzduh de asupra capetelor copiilor pentru a păstra liniștea și lumina divină a cerului. Cu un îndemn frumos și impunător către toată comunitatea școlară a venit eleva clasei a XI-a Tcaci Victoria, care o organizat colegii mai mici din clasa a V-a cu un recital de poezii. Ansamblul Ilincuța (conducător artistic T. Ulla) ca de obicei, ne-a uimit prin prestația sa artistică, eleva clasei a 10-B Răilean Vlada a încântat auzul tuturor prin interpretara cântecului ”Hulubul Păcii”, iar duetul Popa Lia și Brasnuev Mihai s-au ales cu aplauze deosebite după melodia ”Pacea dintre noi”.
Galeria școlară la rândul ei a fost împânzită de pete vii de culoare prin lucrările artistice ale elevilor cl. V-VII. Absolut toți au recurs la porumbeii albi, curcubeu, frăția și buna înțelegere dintre popoare. Cel mai important constă în faptul că elevii au conștientizat că Pacea pornește de la fiecare în parte, apoi se extinde la împrejurimi, necesitatea creării unui mediu sigur și protector în viață, pacea se reflectă în modul în care se comportă oamenii unul față de altul și că aceasta valoare poate fi construită doar prin mijloace și metode pașnice.

Adăugat la 18-09-2023

Angajament pentru Democrație prin Educația Electorală


In IPLT ”Miron Costin” se învață Democrația. La data de 18 septembrie 2023 au avut loc alegerile în Consiliul de Elevi pentru perioada 2023-2025. Timp de 10 zile în instituție s-a desfășurat Campania Electorală. Au candidat 25 de elevi fiecare prezentând comisiei electorale un pachet de acte necesare pentru mandatul de candidat – cererea personală, acordul părinților, lista de subscripție și, desigur, nu un ultim rând, o platformă de activitate pe perioada respectivă în care candidatul și-a definit scopul, și-a trasat obiective concrete. Comisia electorală a fost formată din rândurile elevilor clasei a IX-a A (Pînzari A – președinta, Tuceacov E. – secretar și membrii - Moldovanu A., Vieru R., Ciumac A-M. , Munteanu C., Ungureanu N.), care în anul de studii curent și-au ales opțiunea de a studia Educația Electorală (profesor-diriginte Galina Bogdan).
Activitatea Campaniei electorale a fost monitorizată de către coordonatorul matur și directoarea adjunctă pe educație A. Colesnic și consultant – coordonator G. Bogdan. Membrii comisiei electorale au dat dovadă de mare responsabilitate pe parcursul campaniei, lucrând minuțios cu listele elevilor, editarea buletinelor, înregistrarea candidaților în cursa și a observatorilor acestora, pregătirea secției de votare, sigilarea buletinelor, numărarea voturilor, raportarea prin procese verbale etc. La fel în ziua alegerilor s-au selectat din cl. XII- ghizi care i-au îndrumat pe elevi în acest exercițiu important.
Timp de 45 de minute în galeria școlară a fost mare forfotă. Comunitatea școlară a fost concepută ca o sfera de experiență unde tinerii învață să ia decizii și să își asume responsabilități pentru propriul destin, dar și pentru cel al comunității. Elevii veneau să își depună votul.
Participarea și implicarea în acest exercițiu atât de important pentru elevi nu numai că încurajează să învețe despre democrație, ci are și un efect pozitiv asupra sănătății lor, asupra învățării și pregătirii în general, a relaționării productive cu colegii și semenii. Numai așa se respectă drepturile copilului și se cultivă cetățenia democratica, se educă și se promovează spiritul civic.

Detalii pe pagina Galerie
Adăugat la 26-06-2023

Admiterea în clasa a X-a 2023 ✍️


Concursul de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2022-2023 va demara cu:

  Etapa I (11-29 iulie 2022):
 • 👉 10-21 iulie 2023- depunerea actelor pentru înscrierea la concurs;
 • 👉 24-25 iulie 2023 - concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs);
 • 👉 26 iulie 2023- anunţarea rezultatelor concursului de admitere;
  Etapa II (8-16 august 2022):
 • 👉 07-09 august 2023- depunerea actelor pentru înscrierea la concurs;
 • 👉 10 august 2023 - concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs);
 • 👉 11 august 2023 - anunţarea rezultatelor concursului de admitere;
📑Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte:
✔️cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales;
✔️copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite);
✔️copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere);
✔️Certificat medical F-086;
✔️ 4 fotografii cu dimensiunile de 3x4 cm
Vă așteptăm cu mare drag!❤️️

Adăugat la 08-06-2023

Tabăra de vară 2023

Anul acesta vara a inceput în tabăra de vară a elevilor organizată în ILPT ”Miron Costin” Florești. Scopul taberei a fost de a oferi elevilor timp și spațiu pentru a descoperi informații noi despre mediu, de a dezvolta competențe de orientare în spațiu, de analiză și decizie, de colaborare și socializare.
În acest an totul a fost organizat și supravegheat de directoarea taberei Goia Aliona, directoarea-adjunctă Balan Cristina, Mama taberei - Goia Marina, Tata taberei - Bogdan Chișlari, profesoara de ore tematice - Armaș Anastasia, coreografa - Solovei Cornelia, profesorul de sport - Popșoi Maxim, dj – Lungu Alexandru, șefele de echipe: Cenușa Victoria, Cobîlaș Andreea, Guranda Camelia, Tuchilă Daria, Zaricinîi Lidia, Harpailă Gabriela, Bulat Dana, Morogai Andreea. Cercurile au fost conduse de Pașa Elena și Balan Cristina – Roboland, Bogdan Rodica - Comoara pierdută, Goia Aliona – Matematica distractivă, Cenușa Victoria și Cobîlaș Andreea – Tânărul regizor. Pe parcursul celor 5 zile de tabără elevii s-au bucurat de diverse activități după momentul de înviorare prin dans/ sport și mic dejun. Luni a fost o zi dedicată mediului, copiii au purtat culoarea verde, marți a fost o zi pentru a marca ziua copilului și toți au venit îmbrăcați în galben, miercuri a fost dedicație pentru pace, astfel că a fost onorată culoarea albă, joi s-a decis a se sărbători dragostea, așa că roșu era peste tot, vineri a fost o zi a prieteniei, atunci s-au imbrăcat toți în albastru. La final elevii s-au deplasat în excursie la muzeul din satul Ciripcău ”C.Stere”, desigur au făcut cunoștință și cu baza antigridină. Tabăra s-a încheiat cu un picnic, în care elevii au împărtășit emoțiile trăite pe parcursul celor 5 zile și au făcut planuri pentru următorul an în tabăra de vară ”Miron Costin”.

Detalii pe Facebook
Adăugat la 30-05-2023

Primăvara se numără Diplomele 🥈


✍️Astăzi am numărat diplomele 🥈 într-un careu de lucru pentru finalul de an școlar. 👑 Elevii din clasele de gimnaziu și de liceu au fost premiați cu diplome pentru rezultatele școlare la disciplinele de studiu, pentru activități extrașcolare și implicare în proiecte, rezultate remarcabile la olimpiadele raionale și naționale. Elevii și-au aplaudat colegii premiați, dar și profesorii premiați pentru pregătirea elevilor în cadrul Olimpiadelor raionale. Reușita școlară nu depinde doar de elev și profesor, dar și de implicarea părinților în cadrul procesului educațional.
Mulțumim tuturor părinților, elevilor și profesorilor pentru munca depusă în scopul atingerii obiectivelor proiectate la începutul anului școlar 2022-2023.❤️️

Video - 30 mai 2023
Adăugat la 26-05-2023

Educația prin intermediul frumosului


Arta și lucrările de artă nu fac artistul. Simțul, entuziasmul, trăirile și harul dumnezeesc il crează pe adevăratul artist plastic. Educația prin intermediul frumosului s-a realizat întodeauna. Din generație în generație, ca pe o comoară sfântă, omenirea a păstrat cu grijă cuceririle culturii estetice. Oricât de mult nu ar progresa omul în cunoașterea Universului și a Tehnologiei, oricât de îndrăznețe nu ar fi visele și faptele lui, el întotdeauna va avea nevoie de frumos. De aceea Frumosul, ca valoare supremă a civilizației umane se valorifică și se păstrează cu sfințenie. A educa prin Artă înseamnă a-l face pe copil să simtă implinirea personală și fericirea de a fi om, capacitatea de a percepe idealul estetic sub toate aspectele lui. În acest context o expoziție de produse a Tinerilor Plasticieni ai claselor V-VII-a a împânzit galeria școlară la sfârșit de an pentru a bucura privirea și sufletul întregii comunităti școlare.

Adăugat la 23-05-2023

Instructaj înainte de vacanța de vară 🚔


Astăzi elevii din clasele gimnaziale au avut lecții deosebite cu instruiri din partea oamenilor legii, adică Poliția. Vizita agenților de la Sectorul de Poliției nr. 1 Florești, Leșan Vasile - inspector principal și Garaz Traian - agent principal, a avut ca obiectiv principal: Instruirea elevilor pentru prevenirea accidentelor de toate tipurile (rutier 🚲, înec ⛵, incendiu🔥) și prevenirea încălcărilor legislației de către minori, respectiv informarea elevilor despre diverse situații la acest subiect.
Elevii au ascultat atent ✔️, au dat întrebări și au fost activi în conversația cu agenții, astfel că la final au promis că vor ține cont de toate recomandările din partea IP Florești.
Iar noi sperăm că elevii noștri și din alte intituții vor petrece vara cu multă atenție, revenind în toamnă sănătoși! 🎓
Mulțumim din suflet domnilor de la IP Florești pentru lecții, elevii rețin informația mult mai bine dacă aceasta vine direct de la sursă!

Adăugat la 17-05-2023

Ziua ușilor deschise


"Ziua ușilor deschise" s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și cu multă bucurie pentru micuții care vor păși pragul în clasa a 5a din această toamnă 💼. Chiar de dimineață, elevii claselor absolvente au alergat ca furnicuțele pentru a pregăti sărbătoarea pentru micuții din clasa a 4a de la Școala Primară Florești 🏫. O mulțime de copilași, însoțiți de doamnele diriginte de clasă, au venit să se familiarizeze cu mediul școlar, cu activitatea educațională, cu sălile de clasă, cu profesorii și viitorii diriginți. Micuții au rămas satisfăcuți de cele văzute, dar și de surprizele 🧸 pregătite de elevii din liceu. Absolvenții Școlii Primare s-au distrat în curtea școlii,🎉 au dansat, au participat la flashmobul pregătit de liceeni, au încis horele, iar apoi au făcut excursie prin toată intituția. Ne bucurăm nespus să îi cunoaștem pe viitorii noștri liceeni și suntem pregătiți să le oferim studii de calitate într-un mediu plăcut și binevoitor. Mulțumiri grandioase aducem organizatorilor și tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului: elevii din clasele absolvente 12A, 12B, 12C și diriginților: doamnele Savca Irina, Donos Ludmila și domnului Boldirescu Sergiu. Mulțumim pentru colaborare fructuoasă🤝 deasemenea doamnei directoare Munteanu Rodica și doamnelor învățătoare de la Școala Primară!

Adăugat la 17-05-2023

Rezumatul activităților din săptămâna dedicată Familiei


Un șir de alte activități școlare s-au desfășurat în perioada 11-15 mai, dedicate Familiei. In aceste zile frumoase și călduroase de mai, când totul respiră cu miros de floare și soarele ne încălzeste și luminează sufletele, elevii au desenat pe asfalt, au creat filmulețe despre familiile lor, s-au adunat în scenă pentru a-și omagia părinții prin cântece, versuri și dansuri. Tinerele talente ale instituției au prezentat un concert de zile mari pentru cele mai scumpe ființe din viața lor - mama și tata. Elevii au muncit în echipă ca să bucure inima celor dragi prin dansurile învățate de sinestătător, prin piesele muzicale.
In premieră pe scena școlii s-a prezentat orchestra școlară formată din instrumentiști la care s-au prezentat și 3 vioriste de la liceele I. Creangă si M. Eminescu (Munteanu Nicoleta, Arhirii Cătălina și Fasova Elmira). Orchestra fiind condusă de Goia Marina eleva clasei X-a C. Cu o deosebită prestație artistică s-a prezentat în scenă ansamblul folcloric ”Ilincuța” condusă de Tatiana Ulla cu ,,Jocurile pe toloacă,,, trezind părinților sentimente de nostalgie, amintiri plăcute din copilărie și foarte multă admirație pentru copiii lor. Cu un mesaj de felicitare deosebit pentru acest eveniment a venit și directoarea instituției Tatiana Moscalu, înmânând diplome părinților pentru sprijinul acordat în procesul educațional, parteneriat rodnic, implicare în activități educative, buna creștere și educație reusită a copiilor.

Adăugat la 11-05-2023

START Festivalul Familiei 👨‍👩‍👧‍👦


IPLT Miron Costin la data de 11 mai 2023 a dat start festivalului Familiei. În perioada 11-15 mai instituția va fi încadrată într-un șir de activități dedicate Familiei. Expoziție de produse artistice, mesaje de felicitare online, filmulețe video, concursuri distractive, desen pe asfalt, mese rotunde tematice, un concert de zile mari în care vor evalua talentele școlare, toate fac parte din planul de activități consacrate Familiei - valoarea supremă a societății. Aceste segvențe sunt din cadrul concursului școlar "Mă distrez cu mama și tata". Au acceptat provocarea Familia Bogdan (cl. V-a C), Familia Ciubarco (cl. V-a B), Mărcăuțan (cl. VI-a C) și Colencenco (cl. VI-a C). O adevarată sărbătoare pentru aceste familii, pentru copii și cadre didactice, în general, pentru toată comunitatea școlară în care a predominat buna dispoziție, muzica, dansul, distracția, și nu în ultim rând dragostea nemarginită de copii și de frumos! 🎉
Mulțumim din suflet și mult respect tuturor familiilor pentru implicare activă în activitea liceului nostru!💖💖💖

Festivalul Familiei: galerie
Adăugat la 31-03-2023

Călătorie prin țările lumii


La 26 martie în incinta IPLT "Miron Costin" s-a desfășurat concursul raional interdisciplinar (educație plastică, educație tehnologică, educație muzicală și educație fizică) "Călătorie prin țările lumii", 15 instituții fiind implicate, IPLT Miron Costin s-a plasat pe loc de frunte - locul I, cu premiul 1000 lei. În anul dat, echipa liceului a prezentat Cultura și Arta Portugaliei. Mulțumim mult elevilor implicați (cl.VI-a A - Burduja S., cl. VI-a B - Feodorovici X., cl. VII-a A - Pașa A., cl. VIII-a B - Cotovici S. și Colibabciuc A., cl. IX-a A - Vizii A., Volc M. si Groza V., cl. IX- a B - Buciuscan E., Condurachi M., Marinescu T., Micușa M., Plecan V., Rîșneac A., Trinchineț T., cl. 10-a A - Jintita M. si Tugui D., cl. X-a B - Morogai A., Arhip Mihaela si Gabriela., cl. a X-a C - Popa I., cl. XI-a A - Cenușa V, Stati C. și Rotarciuc C., cl.a XI-a B - Dracenco A, cl. XII-a A - Roman P., cl. a XII-a C Haussin V. și Vlas C.). Mulțumim mult parinților care au fost receptivi la rugămintea cadrelor didactice și s-au implicat și dumnealor țn activitate - Feodorovici T. și Burduja I. La fel profunde mulțumiri profesorilor care cureaza disciplinele date în instituție, în special, Dlui Ulla A. pentru aranjamentul muzical. Cu eforturi comune, cu dragoste și satisfacție de ceea ce am creat am ajuns la rezultate frumoase și deosebite.

Adăugat la 24-03-2022

Ședință cu părinții în alt format


În clasa 8A pe data de 24.03.23 a avut loc un seminar de școlarizare a părinților cu genericul "Reușită elevilor - probleme și soluții". Obiectivul urmărit a fost de a atrage părinții în calitate de parteneri educaționali în procesul de rezolvare a problemelor elevilor. S-au discutat cauzele rezultatelor slabe ale reușitelor școlare și au fost identificate metodele de soluționarea a acestora. S-au analizat chestionarele indeplinite de elevi și părinți la capitolul "Cât de bine îmi cunosc copilul" . Ca urmare a acestor analize, părinții au ajuns la concluzia cât de necesar este să fii atent cu copilul tău, să îl asculți și să îi răspunzi astfel încât copilul să înțeleagă repede ce are de făcut, care sunt atribuțiile lui acasă și la școală. Doamna Galina Bogdan, în calitate de diriginte a acesti clase a reușit să aducă răspunsuri tuturor părinților care se confruntă cu problemele preadolescenților de astăzi.
Mulțumim tuturor părinților și doamnei Bogdan pentru implicare activă și o abordare diferită, dar anumea cea corectă, a ședițelor cu părinții.

Adăugat la 10-03-2023

TVC - un cocncurs care unește


La 10 martie 2023, prin ordinul DGE Florești cadrele didactice din instituțiile de învățământ din raion au fost implicate în concursul TVC. După mulți ani de întrerupere a acestei tradiții, în concurs s-au avântat doar 5 instituții - Cuhureștii de Jos, Gura-Căiunari, Frumușica, Roșietici și, desigur, echipa Liceului nostru ,,Cronicarul”. Am concurat cu echipele adversare în diverse probe - prezentare, înviorare, tema de acasă și proba artistică. Componenta ,,Cronicarului” a fost urmatoarea - Ala Colesnic, Tatiana și Andrei Ulla, Rodica Bogdan, Cristina Balan, Victor Țîpa, Dorin Roșca, Nina Șura, Valeria Dichii, Ion Bogdan și Oleg Stan. O echipă creativă, ingenioasă, responsabilă, ambițioasă care au reușit să amuzeze publicul cu umorul adus în scenă. A munci în echipă nu e deloc lucru usor, dar având un scop comun - promovarea imaginii instituției, cele proiectate au fost materializate la nivel.
Mulțumim mult celor implicați - membrilor echipei, spectatorilor și suporterilor. Am trăit împreună o experiență frumoasă și de neuitat.

Adăugat la 25-02-2023

Educația pentru Media


În cadrul proiectului național Educația pentru Media - prioritate în școala mea, clasa 11 B ce studiază ora opțională Educația pentru Media a organizat o activitate, adică întâlnire cu jurnaliștii. Acesta a decurs ca un seminar tematic ”Mass-Media - puterea patra în stat”. Am avut invitați televiziunea regională tvn-md din orașul Bălți, reprezentată de Irina Lencăuțan și jurnalista Munteanu Dina de la postul de televiziune Protv. Elevii au avut parte de informații noi în domeniul media, au înscenat diverse situații și au primit cadouri stikere și certificate de participare.

Adăugat la 24-12-2022

Școala altfel 🎄🎄🎄


Ultimele zile din semestrul I al anului de studii 2022-2023, data de 22 și 23 decembrie, instituția a fost încadrată în diverse activități cu genericul ȘCOALA ALTFEL. Aceste zile au fost desfășurate conform unui program variat și multiplu, care în mare parte, a venit din solicitările elevilor, a cadrelor didactice, dar și a părintților. Competiții la dans sportiv Shуffle, pauza de horă, Secret Santa, acțiuni de caritate din numele întregii comunități școlare, exerciții de simulare în caz de cutremur ”Nu tremur la cutremur” , activități ale cercurilor școlare și secțiilor sportive, competiții sportive între clasele a V-a B și C (elevi și parinți), careu de totalizare a activităților educative și, desigur, cele mai așteptate activități dedicate sărbătorilor magice de An Nou și Craciun (matineu/revelion).
În aceste zile școala s-a transformat într-un adevărat furnicar creativ-artistic în care fiecare elev, cadru didactic și părinte s-au implicat în măsura posibilităților, orientându-și tot potențialul personal în organizarea și derularea cât mai captivantă a activităților nominalizate mai sus.
În cadrul competițiilor la dans sportiv Shуffle (ediția II) s-au avântat la linia de start, în special, clasele V-VIII. Au dat start acestor competiții Crăciunițele din cl. A V-a B cu un dans care a incendiat sala cu o energie pozitivă de sărbătoare.
Un parteneriat productiv cu familia denotă și competițiile sportive între clasele v-a B și C. ,,Impreuna suntem puternici,, , echipele fiind formate din elevi si parintii acestora. Impreuna cu profesorul de EF Stan Oleg, dar și cu arbitru principal Bogdan Ion, implicații au demonstrat calități volitive, iar sala de sport s-a umplut de bucurie, muzica, voie buna, rasete zglobii, imbratisari călduroase și sincere felicitări pentru echipa învingătoare – clasa a V-a C, chiar dacă pe tot parcursul competițiilor Prietenia a fost cea care a culminat în toate.
În curtea școlii s-a organizat și desfășurat o adevarată horă strămoșească în care profesorii Ulla Tatiana. și Roșca Dorin i-au motivat pe elevi 45 minute să se recreeze în ritmuri săltărețe de dans popular. În aceste deosebite zile de ajun sărbătoresc elevii din unele grupe școlare nu au uitat să se felicite reciproc cu feeria sărbătorilor de iarnă și au organizat activitatea atât de placută copiilor, dar și adulților – Secret Santa.
La careul de totalizare pentru sem. I al anului de studii, s-a evidențiat în special activitatea cercurilor și sectiilor sportive școlare. In acest semestru, de altfel, ca de obicei, activitatea secțiilor sportive s-a încununat cu mare success atât la nivel școlar cât și orășenesc , dar și raional. Ne-am învrednicit de Locuri Premiante la volei, baschet, (locul I, II fete/băieți), iar cea mai bună tenisistă a școlii și a orașului s-a adeverit a fi eleva cl. X-a B Andonii Lidi-Ana. Tot la careul de totalizare s-a evidențiat și lucrul în parteneriat al Consiliului de elevi al liceului cu diriginții de clasă în cadrul proiectului inițiat de DGE Florești ,,Dirigintele – actor și regisor pe scena clasei,,. La acest capitol cu diploma de gradul I s-a ales dirigintele Sergiu Boldirescu, diploma de gradul II – D. Roșca și diploma de gradul III – V. Dichii. S-a marcat cu Excelent și activitatea cercului dramatic ”Moștenitorii” (conducător artistic – M. Ciubotaru). In aceste zile trupa de actori ai acestui cerc (cl. a VII-a B) ne-a bucurat cu un spectacol teatralizat Harap Alb. Și aici elevii și profesorul s-au implicat cu mare suflet, dovedind artistism și ținută scenică deosebită.
Două zile concomitent cercul ”Robotica” (conducător – T. Rotari), ”Compania Școlara„ (conducător – T. Moscalu), disciplina școlara Design grafic (profesor V. Dichii) și Educația tehnologică (profesor C. Balan) și-au demonstrat produsele muncii pe perioada unui semestru de activitate. Atât profesorii cât și elevii și-au marcat compețentele respective, în special cele digitale și o arzătoare dorință de a îmbrățișa profesiile viitorului. Aceste activități au luat forma de târg și de master-class. Elevii Companiei Școlare au vândut genți - shopper cu logo-ul instituției ”Miron Costin – the best!”, au demonstrat master-class pictarea obiectelor de ceramică/lup polimeric cu vopsele acrilice, cei de la design graphic și-au demonstrat abilitățile în crearea de felicitări cu tematica sarbatorilor de iarnă, iar elevii de la orele de educație tehnologică au realizat produse în stil origami la fel cu tematica sărbătorilor de Crăciun. Tinerii specialiști în domeniul Roboticii au demonstrat roboțeii asamblați la orele de cerc – Macara, Mos Crăciun și renii, Gândacul, Cătelul, Sportivul etc. La acest capitol elevii și-au manifestat abilitățile achiziționate de ei la așa disciplini școlare ca fizica, matematica, informatica și ingineria. Toată comunitatea școlara a fost îndemnată de către T. Rotari și T. Moscalu să filmeze cât mai multe segvente din cadrul activităților ȘCOALA ALTFEL și să le posteze pe diverse rețele de socializare în vederea promovării imaginii instituției, iar elevii ce vor acumula mai multe like-uri de la aceste postări vor fi remunerați cu stikere.
Acțiunile de caritate au avut drept scop să aducă zâmbet și fericire celor care sunt puțin mai triști. Tradițional, în ajun de sărbători, comunitatea școlara dă start Caravanei de Crăciun și se implică în acțiuni de caritate cu ONG-ul local Găleata Albastră. Am adus bucurie în casele familiilor nevoiașe, familiilor cu mulți copii, bolnavilor, bătrânilor neajutorați și neputincioși. Grupul școlar de elevi împreună cu dirigintele au identificat aceste persoane și le-au făcut o vizită, indiferent, în oraș sau în localități rurale, bucurându-i cu produsele acumulate. La fel ne-am alipit cu un suport financiar de 6483 lei pentru acțiunea de caritate Micul Samaritean (casa de copii din s. Hârtop). Am urmat și îndemnul DGE Florești în care cadrele didactice din instituție l-au adus pe Moș Crăciun în casa și în sufletul a doi copii din familii social-vulnerabile din instituție.
Desigur, toate aceste activități interactive s-au încununat cu un frumos Matineu pentru clasele V-VIII și un Revelion – 2023 pentru clasele IX-XII în care elevii au prezentat diferite numere artistice înglobate cu tradiții și obiceiuri de Crăciun. Ne bucură faptul că printre copiii generației de astăzi sunt și dintre cei care cunosc, promovează și valorifică patrimoniul cultural al neamului ce ține de aceste datine strabune prin colinzi, urături, jocuri zoomorfe, Sorcova etc. Iar Moșul, în schimbul acestor valori venite de la copii, a reușitei școlare și a comportamentului frumos, a fost foarte generos, răsplătindu-i cu multe, multe dulciuri.🎄🎄🎄

Adăugat la 23-12-2022

Educație prin slodaritate: Găleata albastră ☃️


Decembire a început cu un accent special în procesul de predare-învățare a elevilor. În acest an elevii au fost iarăși implicați în actele de caritate ”Găleata albastră” în scopul de a le cultiva spiritul de solidaritate, de bunătate, de implicare în activități sociale.💖
Găleata albastră a fost umplută cu produse alimentare, produse de primă necesitate, rechezite, detergenți, piese vestimentare. În această campanie s-a reușit a se aduce bucurie în inimile persoanelor cu necesități speciale, datorită implicării active a tuturor elevilor din liceu și a părinților acestora. Desigur, profesorii au fost implicați în alt act de caritate, au fost adunate resurse financiare pentru a cumpăra haine pentru 2 elevi care se află în situații dificile la acest moment.
Mulțumim frumos pentru implicare și dovadă de solidaritate, datorită înțelepciunii de care a dat dovadă toată comunitatea școlară, astăzi se vor bucura de sărbători și cei mai triști decât noi. Binecuvântare și pace în case vă dorim de Sfintele Sărbăroti de iarnă!🎄🎄🎄

Adăugat la 12-12-2022

Rezultatele competițiilor sportive din decembrie🎄


Dintotdeauna am știut că LT "Miron Costin" are performanțe deosebite la sport, deoarece practic la toate activitățile de nivel fie orășenesc, fie raional sau republican își atribuie numai locuri premiante. Acest lucru se datorează muncii permanente, calităților volitive și motrice, a efortului, energiei și pasiunii imense care sunt cultivate elevilor în mod eficient de către antrenori.
Recent, în perioada 09-12 decembrie 2022 , APL or. Florești au organizat competiții sportive între instituțiile din oraș la baschet, tenis de masă etc. Elevii noștri s-au clasat și de data acesta pe locuri premiante:  Baschet (fete) - Locul I, Baschet (băieți) - locul II și Tenis de masă - eleva clasei a X-a B - Andonii Lidi- Ana, Locul I.
Elevii au dat dovadă de o pregătire bună, au demonstrat pasiune și dragoste pentru ceea ce fac. Toate aceste calități valoroase și interesul nemărginit pentru sport sunt altoite de către profesorii de educație fizică Bogdan Ion și Stan Oleg.
Le dorim tuturor baftă și rezultate deosebite în viitor !

Adăugat la 21-11-2022

Rezultatele concursului de postere: Ziua Mondiala a Toleranței


La 21 noiembrie 2022 au fost evaluate produsele digitale(poster) ale elevilor în cadrul concursului școlar de Ziua Mondială a Toleranței în care a fost implicată toată comunitatea școlară. Din numarul total de clase s-au încadrat 16 grupe școlare de elevi (V-a A, B, C, VI-a A, B, C, VII-a A, B, C, IX-a A, X-a A, B, C, XI-a A, C și XII-a B). Odata cu plasarea posterelor spre evaluarea întregii comunități școlare, a fost plasat și regulamentul concursului școlar, inclusiv criteriile de evaluare.
Concursul a urmărit scopul de a forma și cultiva elevilor valorile umane, iar mesajul de care este urmat posterul să fie luat drept obiectiv pentru întreaga comunitate școlară pe parcursul anului de studii în vederea acceptării diferențelor și dreptul la o viață cu șanse egale pentru fiecare copil.
Unul dintre criteriile de evaluare al concursului a fost numărul de like-uri acumulate. Reieșind din faptul că nu toți elevii au ținut cont de criteriile de evaluare, comisia în componența prof. T. Procopii, A. Colesnic, președinții de departamente ai Consiliului de elevi - Jintița M, Stratulat V și Cenușa V, și-a avut a spune și ea cuvântul. Aceștia au ținut cont și de numărul maxim de like-uri acumulateș dar și de faptul că unele lucrări nu corespundeau cu cerințele de elaborare a posterului.
După mai multe dezbateri s-a ajuns la un numitor comun - A acorda Premiu de Originalitate cl. a XII-a B cu 68 like-uri (150 lei), Locul I - cl. a V-a B cu 232 like-uri și cl. XI-A cu 244 like-uri (premiu 120 lei), Locul II - cl. VII-a C cu 41 like-uri și Cl. XI-a C cu 83 like-uri (premiu 80 lei) și Locul III - cl. V-a A cu 26 like-uri și cl. X-a B cu 44 like-uri (premiu 50 lei). Toți participanții au fost nominalizați în cadrul unui careu cu diplome , premii și mențiuni.
Posterele învingătoare în concurs - premiul de originalitate și Locul I vor fi expuse în galeria școlara, iar mesajele vor fi luate drept îndemn pentru întreg anul de studiu.

Adăugat la 17-11-2022

Ziua Mondiala a Toleranței


Către ziua Mondială a Toleranței în Liceul Teoretic ,,Miron Costin,, Florești s-au promovat diverse activități (concurs digital, prelegeri, chestionare, training etc).
Prin varietatea acestora elevii au fost îndemnați să manifeste deprinderi de un compotament etic, să poată diagnostica gradul de manifestare a toleranței în comunitatea scolară, să elaboreze tactici de construire a interrelațiilor bazate pe valorile Toleranței, să poată convețui în pace și bună-întelegere cu cei din jur. În cadrul training-ului de astăzi, elevii claselor a X-a A și B au enumerat valorile pe care se bazează o comunitate tolerantă, competențele pe care trebuie să le formeze fiecare copil pentru a da dovadă de toleranță, au concluzionat că Toleranța vine din întelepciune, dragoste și întelegere pentru cel ce este diferit.
Toți sunt egali indiferent de rasă, sex, culoare, vârstă, siluetă, confesiune, viziuni etc. Mesajele și gândurile expuse de elevi au demonstrat că în comunitatea școlară se acționează în favoarea promovării Toleranței.

Adăugat la 05-11-2022

Târgul de Toamnă


La data de 4 noiembrie, în incinta liceului, în curtea școlară s-a desfășurat Târgul de Toamnă cu scopul de a promova tradiţia, a valorifica esteticul și a afirma, dar și stimula potenţialul artistic al elevilor. 🍁
🖇 În program a fost:
🍂 • Aranjarea tarabei/tejghelei a fiecărei clase, aranjată cât mai estetic şi atractiv pentru cumpărător cu diverse produse spre vânzare- alimente, produse agricole, produse creative: confecţionate manual etc.
🍂 • Prezentarea a 1-2 lucrări creative din partea clasei-compoziții din legume fructe.
🍂 • Legitație - Cel mai frumos dovleac pictat, în care au participat voluntari cu competențe artistice în pictură.
🍂 • Concursul Domniţa Toamnă, în care elevii au realizat câte o costumaţie corespunzătoare a anotimpului și cu succintă prezentare despre ei.
🍁 În această zi, nu doar că am reușit cu succes să completăm bugetul al CLE cu resurse financiare, dar și ne-am simţit bine în cercul comunităţii școlare. Desigur că activitatea a fost înfrumuseţată și de elevii, profesorii care au prezentat numere artistice precum cântece și dansuri aducând buna dispoziţie.
Mulţumim părinţilor pentru contribuirea și implicarea în desfășurarea cu succes a activităţii! 😍

Adăugat la 26-10-2022

Halloween🎃


La data de 25 octombrie a avut loc sărbatoarea Halloween🎃 în incinta Liceului Teoretic "Miron Costin". Elevii Claselor a X-XII împreună cu Consiliul elevilor au pregătit sala festivă pentru evenimentul de seară cu o atmosferă înfricoșătoare dar totodată și una atrăgătoare. Evenimentul a început la ora 17:00 cu prezentarea planului de activitate și un film cu tematica sărbătorii.
Au urmat concursuri distractive, precum: învârte mătura, vânătoarea și cel mai creativ costum, elevii învingători au fost premiați cu cadouri dulci. Seara s-a încheiat cu multă distracție, emoții pozitive,muzică și voie bună!

Adăugat la 25-10-2022

Noul Profesor Inovator 2022 al LT ”Miron Costin”


Anul 2022 vine să mențină titlurile în liceul nostru. Tekwill în fiecare școală a oferit șansa a încă 22 de profesori să poarte titlul de Profesor Inovator.
Scopul tuturor profesorilor în acest proiect este de a dezvolta noile generații de specialiști, de a devenit o prioritate pentru sectorul privat, întrucât piața are nevoie de cât mai mulți tineri pregătiți să aducă o schimbare prin activitțile lor în IT. Compania FBS Group, susține cadrele didactice care oferă elevilor de astăzi - angajaților de mâine, oportunități de a-și dezvolta aptitudini căutate de sectorul IT. sursa:Tekwill în fiecare școală- facebook.
Tatiana Rotari, profesoară de matematică, Liceul Teoretic “Miron Costin”, or. Florești, a fost desemnată Profesor Inovator, la categoria “Dezvoltarea Tinerei Generații de Specialiști”. Datorită rezultatelor excelente în cadrul concusrului TJA și concursului internațional de Aplicații Mobile din Coreea de Sud, anul acesta i-a adus și o diplomă de merit în cadrul acestui proiect frumos.
Succesul vine prin muncă și este apreciat doar de cei care muncesc cel puțin la fel de mult!

Adăugat la 24-10-2022

Lunarul Securității Ciberneticii


Încă o dovadă că am trecut de pandemie: iarăși au fost întruniți elevii în cadrul unei activități extracurriculare la data de 24.10.2022. în incinta LT Miron Costin s-a desfășurat concursul ”TVC Informatica” în cadrul Lunarul Securității Ciberneticii unde au participat elevii claselor 11A și 11B. Scopul acestei activități a fost de a consolida cultura digitale și sporirirea nivelului de conștientizare privind amenințările din mediul online.
Sub ghidarea doamnei Angela Strătilă, profesoară de informatică, elevii au demonstrat cunoștințe și abilități în domeniul informaticii prin participarea în diverse forme de activitățiȘ cântece, dansuri, scenete, jocuri ludice.
Informatica face parte din viața noastră, chiar și simplul cuptor cu microunde cere programare. 👩‍🏫

Adăugat la 21-10-2022

Simulare de evacuare în cazuri excepționale (incendiu)


✍️ Ora 12.45 ⌚a fost o lecție de viață pentru elevii din LT ”Miron Costin”. Vineri, 21 octombrie, a fost organizată o activitate de simulare de evacuare în caz de incendiu. Scop activității a fost de a forma atitudini și deprinderi de comportament responsabil în caz de situații de risc/excepționale (incendii, inundații, cutremure, alunecări de teren etc.)
Participanți au fost, desigur, cadre didactice, elevi, personal auziliar, reprezentanți IGSU, asistent medical.
✔️ Organizarea simulării a avut obiectivul de a instrui cadrele didactice, a personalului auxiliar privitor la obligațiile în procesul de simulare, de a verifica în prealabil condițiile de evacuare a elevilor.
✔️Imediat după evacuarea clădirii a avut loc raportarea numerică de către cadrul didactic a elevilor evacuați managerului instituției. Intervenția reprezentanților IGSU a avut ca scop o demonstrație pentru elevi în cazul în care există necesitatea de salvare a elevilor blocați în clădire în centrul focarului (2 elevi: 1 elev blocat în blocul sanitar, 1 elev a fost intoxicat și traumat la picior, peste care a cazut o lespede și a fost evacuat de elevii din clasa a 12a sub monitorizarea asistentei medicale🚑, ).
✔️ Un alt moment important din lista de instructaje a elevilor a fost acordarea ajutorului medical elevilor salvați din centrul focarului.
👩‍🏫👩Mulțumim reprezentanților IGSU🚒 pentru sprijin și colaborare👨‍🚒👨‍🚒👨‍🚒.
Școala este locul unde elevul trebuie pregătit pentru Mâine.

Adăugat la 18-10-2022

Training: Prevenirea comportamentului delincvent în instituţie.📚


📌 La data de 18 octombrie s-a desfășurat o activitate de Training cu elevii claselor a 6,7 , în cadrul săptămânalulu TFU și prevenirea violenței școlare .
🖇 Drept scop a acestei activităţi a fost prevenirea comportamentului delincvent în instituţie. Elevii au lucrat în echipă, dând dovadă de prietenie și înţelegere, iar pentru a se cunoaște mai bine pe ei însuși, au lucrat cu fișa "Cine sunt eu?" . Pentru a crea o atmosferă distractivă activitatea a fost finisată cu un joc numit "Pizza Time". Elevii au fost informați despre consecințele traficului de ființe umane si a violenței școlare.
📌 Activitatea a fost organizată de membrii Consiliului de Elevi, departamentul "Promovarea drepturilor Copiilor și prevenirea Violenţei": Irina Grosu, Goia Marina, Baran Mihaela în colaborare cu directorul educativ d-na Ala Colesnic.
Mulţumim pentru asistenţă d-nei Mișcoi Angela.

Adăugat la 06-10-2022

5 Octombrie -Ziua Mondiala a Educației🎓📚


Cu prilejul sărbătorii dedicate Educației și Profesorilor, la data de 5 octombrie, s-a organizat în incinta🏫 Liceului Teoretic ”Miron Costin”Florești un careu dedicat zilei profesorilor organizat de elevii din clasele a 12-a și Consiliul Local de Elevi. 🎉Careul a început cu onorarea diplomelor drept mulțumire cadrelor didactice, urmat de multe activități interesante: dansuri, cântece și o scenetă, prezentată de clasa a 11-a ''A'', care a mărit buna dispoziție. Vă mulțumim foarte mult,🎓 profesorii noștri minunați, dragi, respectați și iubiți💝💝💝. Eforturile voastre, munca, răbdarea și înțelegerea nu au preț📚. Vă dorim, sincer, multă sănătate și viață lungă, bună dispoziție și bunăstare, soluții ușoare oricăror probleme și încercări din viață.

Video de la eveniment urmăriți aici: De Ziua Profesorilor

Adăugat la 09-09-2022

Locul III la concursul internațional de Aplicații Mobile din Coreea de Sud


Echipa „Green Energy”, formată din Irina Grosu și Gheorghe Manolache, elevi în clasa a XI-a, îndrumați de profesoara Tatiana Rotari de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Florești, a obținut locul III la concursul internațional „The 12th e-ICON World Contest”, organizat de Ministerul Educației din Republica Coreea. Elevii au studiat disciplina opțională „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile”, elaborată în cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” și aprobată de Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020.
Echipa „Green Energy” a obținut locul I la competiția „Tekwill Junior Ambassadors” ediţia II-a organizată în aprilie 2022 de „Tekwill în Fiecare Școală”, dezvoltând o aplicație în scop educațional privind reducerea poluării mediului prin salubrizare.
„e-ICON World Contest” este un concurs în care elevii din Coreea de Sud și din alte țări formează o echipă globală pentru a dezvolta și partaja conținut de învățare online care poate fi folosit în educație.
În acest an, la competiția „The 12th e-ICON World Contest” au concurat aproximativ 100 de echipe din 20 de țări, inclusiv trei echipe din Republica Moldova.
Elevii moldoveni au dezvoltat o aplicație mobilă, având la bază obiectivul global „Good Health and Well-Being” pentru combaterea obiceiurilor alimentare greșite (Poor Eating Habits) pe care le au oamenii. Aplicația le oferă utilizatorilor o listă de misiuni cu privire la obiceiurile alimentare corecte, pe care aceștia trebuie să le realizeze zilnic.

Adăugat la 29-08-2022

Dezbateri publice!!!


Regulamentul de ordine internă este propus către dezbateri publice. Astfel, sunt rugați toți elevii din LT ”Miron Costin” să contribuie cu propuneri referitor la capitolul nr. VIII.
Opinia voastră contează pentru îmbunătățirea calității educației, respectării drepturilor și obligațiilor elevilor. Pentru a împărtăși opinia voastră, accesați linkul: Regulament de ordine internă

Adăugat la 29-08-2022

Conferința pedagogica 2022-2023


Astazi, 29 august, a avut loc Conferința Pedagogică 2022-2023 în cadrul LT ”Miron Costin”Florești. S-au abordat mai multe subiecte în cadrul a 4 ateliere de lucru, în care au fost antrenați nu doar cadre didactice, dar și elevi, și părinți.
Astfel tema Conferinței ”Școala de succes - promotor al educației de calitate” a adus în discuție Proiectele educaționale care contribuie la promovarea imaginii instituției de învățământ, la fel a fost dezbătut subiectul despre importanța valorificării orelor opționale în procesul educațional. Unul dintre cele mai interesante subiecte pentru elevi a fost ”Asigurarea drepturilor elevului la opinie și participarea în procesul decizional al instituției de învățământ” în care elevii și-au exprimat opinia referitor la uniformele școlare.
Un alt punct important al evenimentului a fost ”Individualizarea - factor esențial în asigurarea incluziunii educaționale a elevului cu cerințe educaționale speciale și al educației de calitate”, în care membrii atelierului 4 au evidențiat rolul cadrului didactic în viața fiecărui elev, nu doar a celor cu învățare lentă, dar și a celor dotați.

Noutăți anul de studii 2021-2022
Adaugat la 05-07-2022

Loc vacant în funcția de secretar✍

Dacă ai bune abilități de comunicare, ești ambițios si proactiv, te invităm să te alături echipei LT "Miron Costin". Cautăm secretar și profesor la grupa de meditații care să fie punctual și serios, să manifeste spirit de echipă și să lucreze efficient.
Crezi că descrierea ți se potrivește? Știi să utilizezi un calculator? Atunci te așteptăm să faci parte din echipa noastră.
👉Descrierea jobului:

- Activitati specifice de office;
- Va interacționa direct cu profesorii, elevii și părinții.

👉 Avantaje:

- oportunitati de dezvoltare personală și profesională;
- echipă tânără și dinamică, mediu de lucru stimulativ;

👉Program de lucru:Luni-Vineri, orele 8.00-16.00. 👉
  Cerinţe specifice funcţiei:
 • Studii superioare în pedagogie.
 • Persoană responsabilă şi uşor adaptabilă;
 • Competențe de organizare;
 • Abilităţi de comunicare, inclusiv conceperea de documente oficiale (scrisori, rapoarte etc.);
 • Cunoştinţe PC la nivel mediu sau avansat (Word, Excel).
👉 Așteptăm cu interes candidatura ta!
Expediaza CV-ul cu fotografie pe adresa liceulmiron.costin@gmail.com sau sună la 025021271

Adaugat la 29-06-2022

Admiterea în învățământul liceal✍

Concursul de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2022-2023 va demara cu:
Etapa I (11-29 iulie 2022):
👉 11-22 iulie 2022- depunerea actelor pentru înscrierea la concurs;
👉 25-26 iulie 2022 - concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs);
👉 27 iulie 2022- anunţarea rezultatelor concursului de admitere;
Etapa II (8-16 august 2022):
👉 8-10 august 2022- depunerea actelor pentru înscrierea la concurs;
👉 11 august 2022 - concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi în baza mediei de concurs);
👉 12 august 2022 - anunţarea rezultatelor concursului de admitere;
📑Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte:
✔️cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales;
✔️copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite);
✔️copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere);
✔️Certificat medical F-086;
✔️ 4 fotografii cu dimensiunile de 3x4 cm
Vă așteptăm cu mare drag!

Adăugat la 09-06-2022

Achiziții de contract de lucrări de reparații


Anunţăm operatorii economici interesaţi despre faptul că I.P.L.T „Miron Costin” Florești intenționează să achiziționeze un contract de lucrări de reparație capitală a vestiarelor din sala de sport. Valoarea totală estimată a achiziţiei pentru contractul de lucrări de reparație capitală a vestiarelor din sala de sport este de 300000 lei.
Criteriul de atribuire este : În mod exclusiv preţul cel mai scăzut cu condiţia respectării tuturor cerinţelor din Caietul de sarcini.
Pentru solicitarea caietului de sarcini apelați 0250 2 12 71 sau prin email: liceulmiron.costin@gmail.com .
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este ziua de miercuri, 15 iunie, ora 16.00.
În urma finalizării achiziţiei directe se va încheia un contract de achiziţie publică de lucrări.

Adăugat la 03-06-2022

Școala ALtfel

Acesta a fost genericul zilei de 27 mai 2022 în L. T. ,,M. Costin ,, Floreşti. A fost o activitate desfășurată în premiera în instituția noastră după un program de activitate bine gândit și după o perioadă atât de îndelungată de pandemie care ne-a ținut pe toți în restricții totale. Excursii, competiții sportive, o galerie de lucrari artistice a elevilor claselor V-VII, jocuri mobile și distractive, acțiuni de caritate, dansuri, glume și, desigur, multă muzică și foarte multe voci fericite, pline de bucurie și voie bună a copiilor, a părinților și cadrelor didactice. Toți s-au implicat în aceste activități cu multă dorință și plăcere. Au fost momente deosebite care s-au cristalizat în istoria instituției noastre. Cel mai important obiectiv al acestei zile care a fost atins pe deplin este colaborarea sănătoasă, fructuoasa, plină de respect receptiv între Școală și Familie. Pentru această zi de neuitat, plină de farmec mulțumim mult organizatorilor, DGE care ne-au permis să desfasurăm o așa zi în instituție, tuturor cadrelor didactice, părinților si elevilor.

Adăugat la 25-05-2022

Înscrierea elevilor în clasa a V-a

Depunerea actelor pentru înscrierea elevilor în clasa a V-a va avea loc în perioada 01.06 – 20.06.2022.

Pentru admiterea elevilor este necesară prezentarea următoarelor acte:

✔️Cererea de înscriere;
✔️Copia certificatului de naștere a copilului;
✔️Copia buletinului de identitate a unui părinte;
✔️Carnetul medical;
✔️2 poze 3x4;

Dosarul se depune la secretariat. (et.I)
Pentru detalii apelați la numărul de contact: Secretariat: Mob: 060585864 - Cristina Balan Fix : 0 (250) 2-12-71

Adăugat la 15-05-2022

Împreună reducem riscurile

Echipa POWER 👨‍🚒👩‍🚒 din Liceul Teoretic "Miron Costin " Florești au obținut 🥉 mențiune în cadrul Școlii Securității cu genericul 🧯️“Împreună reducem riscurile” desfășurată la data de 14-15 mai de IGSU al MAI la Drochia. La ceremonia oficială au participat conducerea 🚒 IGSU, conducerea MAI, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, și UNICEF. Activitățile au avut drept scop pregătirea copiilor în domeniul bazelor securității vieții prin organizarea concursurilor și atelierelor interactive privind prevenirea riscurilor în rândul copiilor. Elevii noștri au dat dovadă de curaj, perseverență, putere, prietenie și spirit de echipă.
Ne mândrim cu ei, BRAVOOO echipa POWER!!!👨‍🎓👩‍🎓

Adăugat la 22-04-2022

Rezultatele concursului școlar ,,Bucuria Învierii”

În scopul promovării tradițiilor specifice sărbătorilor reînvierii neamului, în special a sărbătorilor Pascale, în instituție s-a desfășurat, începând cu 1 aprilie până la 22 aprilie concursul școlar ,,Bucuria Învierii”. Elevii au dat dovadă de o creativitate deosebită, produsul muncii lor axându-se pe realizarea unei compoziții decorative cu genericul respectiv. Ansamblul Ilincuța, condus de prof. T. Ulla s-a încadrat cu o melodie pascală foarte frumoasă, ceea ce a vărsat și mai multă lumină și magie asupra expoziției de produse ale elevilor. Cele mai reușite și deosebite lucrări au fost nominalizate de o comisie formată din cadre didactice și elevi din Consiliul de Elevi, astfel:
Premiul special -👑 Feodorovici X. - cl. a V-a C;
Premiul mare 🏆 - Alexei L. - cl.a V-a A, Groza A, Căldare D., Racu A.- cl. a VI-a B, Cuharenco A. -cl. a VIII-a A;
Locul I 🥇- Doina M., Bondac V., Iacicurinschi A. - cl. a V-a A, Vieru E. - cl. a V-a B, Botnariuc A., Popovici P. - cl. a V-a C, Scutaru A. - cl. a VII-a B, Beiu V. - cl. a XII-a B;
Locul II 🥈- Fuior N., Barbaros I. - cl. a V-a A, Ciornîi D., Stah G. - cl. a V-a B, Arhirii A. si C, Colencenco D - cl. a V-a C, Folesteanu d - cl. a VI-a B;
Locul III 🥉- Pînzari M. - cl. a V-a A, Mișcenco D. - cl. a V-a B, Pînzari A. - cl. a VI-a B, Condurachi M. - cl. a VIII-a B
Mult succes și inspirație tuturor elevilor pentru următoarele concursuri!!!👨‍🎓👩‍🎓

Adăugat la 20-04-2022

Bucurii de Paști: Lansarea Laboratorului Digital

Eveniment mult așteptat a avut loc astăzi în instituția noastră: lansarea Laboratorului Digital. Această bucurie a venit în urma muncii asidue de echipă între profesori și elevi. Am avut onoarea să avem în calitate de oaspeți
• Scott Hocklander, Mission Director USAID Moldova
• Brian Wittnebel, Deputy Director USAID Moldova
• Dima Al Khatib, UNDP Moldova
• Adriana Cazacu, Secretar de Stat MECC Moldova
• Ana Chirița, Directoare proiecte strategice, ATIC
• Tatiana Alexeev, Manageră de Proiect, „Tekwill în Fiecare Școală.

Sincere mulțumiri aducem organizatorilor și finanțatorilor proiectului ”Tekwill în fiecare școală”, grație acestui proiect deja mai mulți elevi din țară se bucură de oportunitatea de a se descoperi pe sine-însăși și de a-și dezvolta competențele în IT.

Adăugat la 08-04-2022

Tekwill - un drum spre un viitor frumos


”Tekwill în fiecare școală” demostrează iarăși grija pentru copiii din Republica Moldova. Concursul ”Junior Ambassadors” ed.II a adus și anul acesta rezultate frumoase în liceul nostru. Peste 1500 de copii înscriși în competiție la cele 6 categorii: Design Grafic, Proiectare și Dezvoltare Web, Programarea Algoritmilor în C/C++, Inteligența Artificială, Proiectarea și dezvoltarea Aplicațiilor Mobile și Antreprenoriat. Elevii din liceul nostru s-au remarcat la Proiectare și Dezvolatre Web, coordonați de pofesoara Procopii Tatiana, elevii Coșciug Vlad și Bivol Alexandru, elevi în clasa a 10a, au format echipa Run The Code și au elaborat un site pentru restaurantul ShibuyaFood din oraș, astfel prin munca depusă au urcat pe locul 1. Elevii clasei a 10 C, Grosu Irina și Gîdei Sebastian ghidați de către profesoara Rotari Tatiana în cadrul orelor opționale Proiectarea şi Dezvoltarea Aplicaţiilor Mobile, au creat o Aplicaţie mobilă ” MENTAL FRIEND” care permite elevilor să vorbească anonim cu un psiholog când au o problemă sau o situație mai delicată. Coșciug Vlad și Manolache Gheorghe, elevi ai clasei a X-a C, la fel susținuți de către profesoara Rotari Tatiana, au creat o Aplicaţie mobilă pentru oraşul Floreşti, prin intermediul ei locuitorii oraşului ar putea să ajute la salubrizarea oraşului și menținerea orașului mai curat. La categoria Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile elevii noștri au reușit să dezvolte aplicații funcționale cu impact social clasându-se pe locuri de frunte. Locul I, Echipa App2Flex, profesoară Rotari Tatiana Locul II, Echipa GreenCode profesoară Rotari Tatiana
Sincere mulțumiri aducem organizatorilor, sponsorilor și donatorilor acestui proiect ”Tekwill în fiecare școală” și concursului ”Junior Ambassadors”: USAID, Suedia Swerige, UE, ENDP, Ministerul Educaţiei și Cercetării în RM, datorită acestor evenimente drepturile elevilor la cunoștințe vaste în IT sunt egalate.

Adăugat la 08-04-2022

Competiții de dans - un eveniment mult așteptat


În incinta LT,,Miron Costin”Florești, aria curriculară Arte Tehnici Sport, conform programului de activități pentru anul de studii 2021 - 2022 au fost organizate și desfășurat în premieră competiții școlare de dans sportiv ”Shuffle”. Organizatorul acestui eveniment plin de viață a fost profesoara de educație fizică Dna Sințov S. La activitate au fost invitate dna Litra Ina - Șeful Direcției Cultură Turism Tineret și Sport și dna Tuhari R. - directorul Școlii de Sport or. Florești.
La fel au fost prezenți, elevi, cadre didactice, părinți. La linia de start a acestor competiții, cu o deschidere oficială a imnului or. Floresti s-au aliniat clasele - V-a A și B, VI-a A și C, VIII-a A, IX-a A, o echipă mixta (XI-a A, X-a B, VIII-a A), X-a A/C și XII-a C. Timp de 2 ore cei prezenți în sală au îmbinat plăcutul cu utilul prin prezentare de - numere artistice (cântece interpretate de A. Sorocean , elevă în cl. IX-a B), apariția în sala de sport a PRIMAVERII: o gingață, frumoasă domnită deghizată în Primavară, care prin suflul ei, i-a încurajat pe elevi în aceste competiții, aceasta fiind Barbaroș Iana (cl. 5-a A)

Adăugat la 24-03-2022

Bucuria adusă de spectacolele Moștenitorilor


La data de 24 martie 2022 în liceu și-a desfășurat activitatea cercul dramatic ”Moștenitorii” sub conducerea doamnei profesoare de limba și literatura română și conducătorul artistic al acestui cerc d-na Maria Ciubotaru. Pe parcursul mai multor ani, deținând orele respective ale acestui cerc, profesoara și discipolii doamnei ne bucură cu o varietate largă de spectacole. Muncesc în echipă în sudoarea frunții pentru a ne încânta sufletele cu spectacole deosebite. Elevii vin cu plăcere la aceste activități, deaoarece teatrul este considerat din timpuri străvechi drept o sărbătoare. În cadrul acestor spectacole teatralizate se cultivă și se dezvoltă spiritul creativ și artistic al elevilor, comportamentul în scenă, se pune accent pe abilitățile de comunicare și pe activitatea în parteneriat. De data aceasta profesoara și elevii clasei a 12a A și B ne-au uimit și impresionat cu două capodopere literare ale maeștrilor Ion Druță ”Păsările tinereții noastre” și Nicolae Dabija ”Tema pentru acasă”. Elevii au trăit în scenă foarte profund viața fiecarui erou, au jucat rolul cum nu se poate mai bine, aș putea chiar să mă exprim, profesional. Au surprins spectatorii prin competențele sale artistice și au meritat din plin aplauze furtunoase.
Le dorim succes în continuare și, desigur, suntem în așteptare de alte spectacole!!!

Adăugat la 19-03-2022

Rezultatele competițiilor sportive


Anul acesta ne-am bucurat să fim gazdă pentru competițiile raionale la Baschet (fete/băieți).
Munca profesorului de educație fizica - Sergiu Pantaz și activitatea în echipă a adus locuri de frunte pentru echipele noastre. Astfel, echipa de băieți a luat Locul I, cu un premiu bănesc 700 lei, iar echipa de fete: Locul II, cu premiu bănesc de 600 lei. Ne bucurăm și ne mândrim mult cu performanțele sportive ale elevilor noștri.
Mult succes să aveți la toate competițiile!

Adăugat la 01-03-2022

Un altfel de 1 martie


Mărțișorul este un simbol al primăverii. Un obiect atât de mic, dar care aduce multă căldură în inimile noastre.
Consiliul Local de Elevi au organizat la data de 1 martie surprize doamnelor întâlnite în oraș. Mărțișoarele confecționate de elevii noștri au adus multă bucurie celor care le-au primit. Scopul acestei surprize cu mărțișoare a fost să aducă mai mult zâmbet la început de primăvară mamelor și bunicuțelor din oraș.

Dragele noastre mame, bunicuțe, surori, fie ca această primăvară să vă umple sufletele de sănătate, bucurie, împliniri, să fiți mereu raza noastră de soare dimineața! Noi vă iubim și apreciem mult ceea ce faceți pentru noi mereu!❤️️❤️️❤️️

Adăugat la 28-02-2022

Educație prin solidaritate


La data de 28 februarie, ca urmare evenimentelor din Ucraina, elevii au discutat despre cruda realitate și durere prin care trec refugiații sosiți la noi în țară. Astfel elevii au ieșit cu un mesaj către toate forțele care pot pune punct acestui război, cerând dreptul de a crește in PACE.
Elevii au fost informați despre cum ar putea contribui în ajutorul refugiaților și despre importanța solidarității în lume.

Adaugat la 02-02-2022

„Limba noastră-i o comoară”


Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova, în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO au organizat cea de-a V-a ediţie a Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”.
Concursul are drept scop sensibilizarea tinerei generații privind cunoașterea limbii materne și păstrarea diversității lingvistice și culturale prin promovarea limbilor ca formă de comunicare, interacțiune și înțelegere între diferite popoare.
În luna octombrie clasa XII-a ”C” au participat la concurs clasându-se pe locul III la nivel raional.

Adaugat la 27-12-2021

Premiul Mare la Festivalul ”Tradiții și obiceiuri de Crăciun”


Sărbătorile de iarnă sunt cu adevărat magice🎅🏽 pentru Liceul nostru. Ne bucurăm de încă un rezultat frumos al muncii elevilor noștri, mai exact de Premiul Mare la Festivalul ”Tradiții și obiceiuri de Crăciun”🎄. Elevii noștri au colindat, au urat și dansat demostrând importanța valorilor naționale pentru cultura noastră. Mulțumim din inimă celor care ne-au apreciat munca!🤶 Sărbători pline de magie tuturor!!!🧙‍♀️☃️

Adaugat la 24-12-2021

Bilanțul anului 2021


Ultima zi a acestui semestru, 24 decembrie🎄, a fost o zi deosebită pentru toți. Pentru rezultatele bune la învățătură și participarea activă în diferite proiecte , deasemenea, activitățile de voluntariat și Caravana de Crăciun, au fost răsplătite de Moș 🎅 cu daruri dulci pentru copii 🧑🏻‍🎄! Aducem mulțumiri deosebite părinților pentru aportul și implicarea în educația copiilor și creșterea unei generații de valoare!
Fie ca Noul An să vă aducă multă sănătate și putere de muncă, cu multe împliniri, succese și multă înspirație în tot ceea ce faceți!❄️
La mulți ani tuturor!!!
☃️

Adaugat la 03-12-2021

Caravana de Crăciun


Prima zi de iarnă - începutul unei noi poveşti, deoarece în timpul iernii se întâmplă minuni, luminile sunt mai deosebite, iar casa este plină de magia confortului și căldurii. Se apropie în curând cele mai frumoase sărbători, prilej să deschideţi ușile și să lăsaţi spiritul acestora să intre și în inimile voastre.
📌 Astăzi lansăm tradiţionala ,,Caravană de Crăciun'', care se organizează ani la rând consecutiv în parteneriat cu AO , Dorcas Aid din Olanda ,,Găleata Albastră'', pentru a fi alături de cei care au nevoie de ajutorul nostru și a simţi că în ajunul sărbătorilor de iarnă nu sunt singuri.
Haideţi să ne mobilizăm împreună pentru a aduce zâmbetul pe faţă bătrâneilor singuri și copiilor din familiile numeroase. ,,Caravana de Crăciun'' se va desfășura până pe data de 20 decembrie.
Dar din dar se face rai!

Adaugat la 03-12-2021

Germana - o șansă reală de azi pentru toți!


Astăzi elevii din LT "Miron Costin", care studiază limba germană, au avut parte de o surpriză frumoasă🎁, în sfârșit avem manuale autentice . ✍️ Datorită Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, care în colaborare cu cei mai activi promotori ai limbii și culturii germane: Centrul Cultural German AKZENTE/das Goethe-Zentrum Chișinău, prin proiectul ”DeutchMobil”, avem de astăzi cele mai frumoase și mai necesare materiale pentru studierea limbii germane:📚 manuale, 📜planșe, 🌐harta interactivă cu aplicație.
Elevii s-au bucurat de multă atenție din partea reprezentantelor: Doamnele 👩💼 Corina Gîrla – directoarea centrului, 👩💼 Diana Rusu - profesoară la centru. 👩🏫 Misionarele au organizat actvități și jocuri distractive, care i-a motivat 🧑🏭 pe elevi să se implice și mai mult în studierea limbii germane.
Vă mulțumim din suflet tuturor organizatorilor acestui proiect! DeutschMobil oferă drepturi egale elevilor din Florești, de a studia limba germană, precum cei din capitală, astfel vor avea șansa să rămână Acasă încă 3 ani studiind aici una dintre cele mai importante limbi europene: Limba Germană!

Adaugat la 02-12-2021

Buzduganul unei generații


Nicolae Labiș, numit „Buzduganul unei generații” și-ar fi sărbătorit a 86-a aniversare, la 02 decembrie 2021. Ar fi fost un Eminescu sau Arghezi, dacă nu i se tăiau aripile tocmai când și-a luat zborul. Un grup de elevi, ghidați de profesoara Silvia Gadibadi, vin cu un mănunchi de versuri din creația poetică, pentu a-l venera și a-i motiva pe cititori să-i citească și recitească versul plin de tăria, înțelepciunea și frumusețea lumii întregi.


In pagina Galerie puteți vizualiza dedicațiile elevilor pentru scriitorul nostru drag.

Adaugat la 30-11-2021

Tinerii încă mai citesc!


Ce este cartea? Ce ne învață o carte? De ce trebuie să citim? Acestea sunt unele dintre întrebările la care au răspuns elevii clasei a V-a “C”, la lecția de Limba română. Scopul activității a fost promovarea lecturii în rândul tinerilor de astăzi. Fiind ghidați de profesorul Roșca Dorin, elevii au adus omagiu cărții, elaborând postere cu genericul Cartea mea. Aici s-a vorbit despre importanța lecturii în viața cotidiană. Au fost prezentate cele mai interesante proverbe și ghicitori despre carte și lectură. Elevii au dat dovadă de responsabilitate, ingeniozitate și spirit creativ. Elevii noștri au relatat despre cărțile citite și calitățile personajelor. Au concluzionat următorul gând : Hrana care ne-o oferă lectura este la fel de importantă ca și cea fizică! Lectura înseamnă lumină, talent, gândire. Vă îndemnăm să citiți în fiecare zi!

Adaugat la 26-11-2021

Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței)


Data de 25 noiembrie a întâmpinat elevii Liceului Teoretic "Miron Costin"cu nuanțe culturale simbolice ale celebrării sărbătorii Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței). Elevii împreună cu profesorii au organizat și au participat la diferite activități pe parcursul întregii săptămâni 22-26 noiembrie. Participanții expoziției organizate în cadrul liceului au fost foarte creativi, ingenioși și responsabili descoperind nuanțe istorice, simbolurile și lucruri pentru care suntem recunoscători în această zi. Elevii liceului s-au implicat activ prin crearea de postere frumos decorate, compoziții handmade din materiale reciclabile și variate desene care reprezintă sărbătoarea Thanksgiving Day în SUA. Profesorii de limba engleză au desfășurat diferite activități în clasele a 5-a- 12-a : Thanksgiving Bingo, Thanksgiving Colouring pages, Harvest Bowling, Thanksgiving Quiz , pentru care elevii s-au bucurat de diplome.

Adaugat la 09-11-2021

Ziua Tineretului în LT "Miron Costin"


Aproape fiecare a treia persoană din Republica Moldova este tânără. Tinerii reprezintă circa 711 mii sau 27% din numărul total al populației. Valorificarea potențialului deplin al acestora și investiția în tineri poate aduce schimbări majore și contribui la bunăstarea întregii societăți. Către ziua Națională a tineretului 10 noiembrie, elevii din L. T. "M.Costin" au hotarât de a transmite un mesaj virtual tuturor tinerilor. Pe parcurs de săptămâna se vor desfășura activități (dezbateri - Învatamantul la distantă/Avantaje si dezavantaje - cl. a X-a A, competitii sportive - cl. a X-a A, B, C etc) în care vor fi implicați majoritatea elevilor treptei de liceu.

La mulți ani frumoși ca voi, dragii noștri Tineri!!!

Adaugat la 05-11-2021

Bostaniada - rezultatele evenimentului

Toamna nu se numară numai Bobocii, dar și Dovleceii. La această concluzie a ajuns Liceul Teoretic ,,Miron Costin” Floresti, când a găzduit în încinta sa Regele roadei tomnatice – Dovleacul. Necătând la faptul că evenimentul s-a desfășurat cu o mică reținere din motive întemeiate, dar la linia de start sau aranjat în această competiție atât elevii cât și diriginții și, desigur, părinții. Bostaniada a încins spiritele. În mare măsură, cei mai originali și creativi în realizarea produselor au fost elevii treptei de gimnaziu. Galeria școlară a prins culoare și viață print-o explozie de emoții și admirație pentru cele realizate de elevi și munca depusă de fiecare participant. O adevarată competiție artistică care a avut drept scop promovarea culturii și educației tinerii generații prin susținerea și promovarea tradițiilor neamului. Cu un deosebit avânt s-au vândut obiectele confecționate manual (insigne-dovlecei, brățări, compoziții decorative de toamnă, croșetări, talismane realizate de Țîbrigan Ilie, Gadibadi Dumitru, Groza Alexandra, Dobîndă Cristina, Stăvilă Alina). Prin desfășurarea acestor tipuri de activități elevii conștientizează că și neamul nostru are tradiții și obiceiuri frumoase pe care trebuie să le altoim și valorificăm, dar să nu punem accent pe cele europene. Numai asa se cultivă dragostea de neam, de țară și de tot ce este sfânt.
Concursul școlar s-a soldat cu urmatoarele rezultate:

  I. Gen Pictura/Desen
   Premiu Mare – Feodorovici Xenia, cl. A V-a B
   Locul I – Strișca Mădălina, Zaițev Daria, cl. A V-a A, Balan Alexandra, cl. A V-a B, cl. A VIII-a A
   Locul II – Botnariuc Anastasia, Solomențev Iulia, cl. A V-a C
   Locul III - Țurcanu Jessica, Guboglo Alexandra, Bacal Sofia, cl. A V-a B
   Mențiune – Burduja Nicoleta, cl. XII-a C, Barbaroș Iana, Țurcanu Anastasia, cl. A V-a A, Murzac Maria, cl. A V-a C
  II. Nivelul de implicare a claselor
   Premiul mare – cl. A V-a A
   Locul I – cl. V-a C, VI-a B, VII-a B
   Locul II – cl. V-a B, VI-a A, VI-a C
   Locul III – cl. a VIII-a A, VIII-a B, IX-a A, IX-a B, X-a B, XI-a C
  III. Cel mai creativ dovleac
   Premiul Mare – Burduja Sofia, cl. a V-a A
   Locul I – Colibabciuc Andeea, cl. a VII-a B, Pelevaniuc Olga, cl. A VI-a C, Cara Patricia, cl. a VI-a A, Alexei Luiza, Pînzaru Maxim, Dobînda Cristina, cl. a V-a
   Locul II – Scutaru Alexandrina, cl. a VII-a B, Bogdan Nicolae, cl. a V-a C, Pînzari Anastasia, cl. a VI-a B
   Locul III – cl. a IX-a A, Vasilcov Alexandru, Scutaru Lucian, cl. a V-a A, Berezovschi Nichita, cl.a V-a C, Volcov Marina, cl. a VII-a B
  IV. Aplicație decorativă
   Premiu Mare – Bondac Vlad, Alexei Luiza, cl. a V-a A, Stăvilă Alina, cl. a XII-a C
   Locul I – Doina Matei, cl. a V-a A, Arhirii Cristina, Arhirii Alina, Paladii Vlada, cl. a V-a C, Scutaru Alexandrina, cl. a VII-a B, cl. a VI-a B și VII-a B
   Locul II – Gangan Maxim, cl. a V-a C, cl. a VI-a A
   Locul III – Golovatîi Alina, cl. a VII-a B, Ciumac Nicolae, Prisacari Alexandra, cl. a VI-a B
Multumim mult celor care s-au implicat – elevi, diriginți care au monitorizat și motivat elevii, părinți, care și-au ajutat și susținut copiii. Numai print-o cooperare productivă și o continuitate a muncii Școală-Familie vom izbuti să formăm valori.

Adaugat la 01-11-2021

Donație de cărți

✍️In Liceul Teoretic "Miron Costin" or.Floresti a ajuns mult așteptata donație de cărți primită de la 🤝Parteneriatul Bilateral dintre Carolina de Nord, SUA și Republica Moldova. Elevii au acum șansa de a citi literatură în limba engleză, se vor bucura de suportul necesar pentru dezvoltarea vocabularului, ceea ce le va facilita înțelegerea orelor de limbă engleză.
Aducem mulțumiri 🙏 Doamnei Secretar de Stat Elaine Marshall, AO Centrul Internațional de Colaborare și Dezvoltare „PHOENIX” și ONG-ului Academia de Inovare și Schimbare prin Educație pentru organizarea donației.

Lectură plăcută, dragi elevi pasionați de limba engleză!!!😘

Adaugat la 01-10-2021

A V I Z: Concurs școlar

Se anunță concurs școlar pe perioada 01 octombrie- 27 octombrie 2021 cu genericul: ”Bostaniada” Pentru expoziție și vânzare se va prezenta:

 1. Obiecte confecționate manual (broderie, croșete)
 2. Compoziții decorative din dovleci (diverse animale, ființe haiaoase, etc)
 3. Dovleci pictați
 4. Produse alimentare din dovleac (plăcinte, biscuiți etc)
 5. Pictură urmată de un mesaj artistic
 6. Bodу-art (pictură pe față în goașă/acuarelă)
 7. Dedicație Bostanului (vers/proză – creație proprie)

Produsele elevilor se vor prezenta la data de 27 octombrie 2021 în Galeria școlara/curtea școlii. Vă dorim succese!!!

Adaugat la 28-09-2021

Rezultatele concursului "Profesor Inovator 2021"

La data de 28 septembrie s-a desfășurat „Gala Profesor Inovator Tekwill” , organizată de către proiectul „Tekwill în Fiecare Școală”, implementat de TEKWILL, din cadrul Asociației Naționale a Companiilor TIC (ATIC), cu susținerea financiară a partenerilor externi de dezvoltare – USAID Moldova, Suedia, EU4Moldova și PNUD Moldova. Tehnică performantă și Diplome de Excelență pentru succesele obținute! 9 profesori au câștigat titlul de „Profesor Inovator Tekwill”, iar ceilalți învățători, membri ai comunității „Tekwill în Fiecare Școală” au primit Certificate de Excelență care atestă cunoștințele acumulate și laptopuri performante pentru a preda disciplinele viitorului.
„Gala Profesor Inovator Tekwill” este o recunoaștere a muncii titanice, perseverenței, motivației și interesului pe care cadrele didactice le depun pentru a realiza procesul de predare la cel mai înalt nivel. Ne bucură faptul că printre cei 9 profesori câștigători este și Tatiana Procopii, profesor de limba franceză și limba germană din Liceul Teoretic „Miron Costin”Florești. Echipa Tekwill a L.T.„Miron Costin” este alcătuită din 7 profesori care predau diverse disciplini opționale din cadrul acestui program.

Mulțumim organizatorilor pentru șansa oferită de a ne promova competențele digitale acumulate în cadrul programelor propuse de Tekwill!!!

”Tekwill în fiecare școală” este șansa tuturor de a studia aprofundat programe TIC, care sunt baza profesiilor de viitor! Numai studiind Programele STEAM vom reuși să creștem generații de oameni cu profesii care vor ușara munca din activitățile noastre.

Adaugat la 30-08-2021

Pregatirea pentru noul an de studii 2021-2022 este finisată

începând cu 1 Septembrie 2021, revenim la ore cu prezență fizică! Astfel, în baza prevederilor Hotărârii nr. 60 din 23.08.2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică; a Hotărârii nr. 14 din 24.08.2021 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Florești; Ordinului nr.149 din 25.08.2021 al Direcției Generale Educație Florești,în anul de studii 2021-2022 procesul educational demarează la 01 septembrie cu prezența fizică a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea prevederilor Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, aprobate prin Hotărârea nr. 60 din 23 august 2021 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la decizia instituției de învățământ. Administrația și colectivul L.T. „Miron Costin”Florești, în scopul eficientizării și desfășurării procesului educațional pentru anul de studiu 2021 – 2022, vor asigura:
1. Respectarea condițiilor de desfășurare a activității instituției cu prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ în contextul epidemiologic al COVID-19;
2. Reînnoirea în interiorul instituțiilor de învățământ (curte, săli pentru cursuri, coridoare, săli de sport, cantină, ateliere, etc.) a circuitelor clare, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure trasee prestabilite de intrare, deplasare în interiorul instituției și de părăsire a instituției, facilitând păstrarea distanței pe tot parcursul prezenței în instituția de învățământ;
3. Suspendarea desfășurării la data de 01 septembrie202l a festivităților sau altor evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022 în incinta L.T. „Miron Costin”Florești, inclusiv în curtea liceului, având în vedere creșterea numărului de personae infectate cu COVID -19 în Republică;
4. Interzicerea accesul persoanelor străine, inclusiv a părinților, pe teritoriul instituției;
5. Informarea părinților cu Hotărârile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.
* Menționăm că, organizarea procesului educațional în condiții sigure și reluarea procesului educațional într-o manieră constructivă, calmă și pozitivă cu întoarcerea elevilor în sălile de clasă se va face cu prudență, maximă atenție și în siguranță. Suntem pregătiți și vă așteptăm cu drag!

Adaugat la 01-06-2020

Laborator digital

Suntem mândri că Liceul Teoretic ”Miron Costin” a fost selectat împreună cu alte 9 cele mai bune instituții de învățământ din țară unde vor fi implementate laboratoare digitale, un spațiu special amenajat pentru studierea profesiilor viitorului.🏢 💻🖨⌨🖱Echipamente digitale de ultimă generație, conținut adaptat cerințelor actuale și spații modernizate de învățare – sunt câteva beneficii de care se vor bucura elevi și profesori începând cu anul de studii 2021-2022, din Liceul Teoretic” Miron Costin” Florești care este conectat la programul „Tekwill în fiecare școală”.
Inițiativa are drept scop crearea mai multor oportunități pentru comunitatea locală pentru a pregăti o generație de viitori specialiști, care să corespundă cerințelor de pe piața de muncă actuală și să profeseze în regiune, acasă.
Proiectul „Laboratoarele digitale” este dezvoltat cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). „Digital Lab” vine să răspundă necesităților de educație ale liceelor regionale și îi ajută pe elevi să-și formeze și să-și îmbunătățească abilitățile digitale – un absolut necesar pentru profesiile de astăzi, dar mai ales cele din viitor. Cu o arie de cca 50 m2, laboratoarele vor oferi liceenilor un spațiu inovator, creativ și complet echipat pentru studierea disciplinelor viitorului. De asemenea, acesta va oferi acces la tehnologii informaționale, pentru cei care nu au un dispozitiv acasă.
👍În cadrul „Digital Lab”, vor fi amenajate 5 zone tematice:
▶️Zona pentru profesori dotată cu birou, ecran mare și tablă interactivă
▶️Zona pentru elevi echipată cu 20 laptopuri, calculatoare și camere web
▶️Zona pentru imprimare dedicată materialelor de print
▶️Zona creativă amenajată cu o tablă și fotolii „puf”
▶️Zonă de depozitare dedicată vestiarului
„Digital Labs” – o necesitatea pentru educația elevilor de astăzi!!!